RECENSIE: Ten Second Epic - Better Off

Ten Second Epic – Better Off
2011-10-11 Sommige bandhistories (en bij uitbreiding al hun albums) zijn zodanig cliché dat ze bijna geen digitale inkt meer waard zijn. Zo begon de Canadese puberpunkformatie Ten Second Epic aan zijn opmars in thuisstad Edmonton, toen vijf schoolvrienden een bandje startten en gaandeweg meer en meer aan populariteit wonnen. Op dit moment zitten ze aan langspeler nummer drie, getiteld Better Off, en om eerlijk te zijn mogen ze er stilletjes aan mee ophouden.

Opener ‘Young Classics’ brengt een iets stevigere vorm van hun muziek naar voren, waardoor we na twee platen vol huilerige punkliedjes even in de valse hoop op beterschap verkeerden. Die premature droom wordt echter volledig aan diggelen geslagen wanneer een vermeende emopunksong als ‘Sanctuary’ ons terugbrengt naar de sound van dertien in een dozijn rockbandjes. Anno 1996 was dit misschien een lied met hitpotentieel, maar wie het vandaag nog aandurft dit soort muziek tot in den treure toe te herhalen, moet wel met andere dingen bezig zijn dan met oprecht musiceren. Er zijn zo van die bands die een populair geluid kopiëren, hier dan één liedje mee maken dat aanslaat en dan denken dat ze dit nummer gewoon moeten blijven maken met wat andere hooks en licht verschillende zanglijnen. Wel, deze band is van dit kaliber. Wat de andere acht nummers betreft kunnen we dan ook eerder kort zijn: allemaal al eens gehoord en veel beter ook.

Indien je veertien jaar oud bent en nog nooit naar tienerpunk hebt geluisterd, is dit misschien wel volledig jouw ding. Mensen met iets meer ervaring wat betreft dit genre, slaan deze miskleun beter over, tenzij de woorden ‘saai’, ‘nietszeggend’ en ‘geveinsde emotie’ wel aansluiten bij je favoriete muziek.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:Ten Second Epic Label:Hassle Records
Zebrahead – Get nice!

Zebrahead - Get Nice!De Californische band Zebrahead scoorde in 2000 haar grootste hit met het...

Bombay Bicycle Club - A Different Kind Of Fix

Bombay Bicycle Club - A Different Kind of Fix In 2006 mocht de Londense formatie Bombay Bicycle Club na het winnen van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT