RECENSIE: The Gecko Brothers - Demolition Of The Rehabilitation

Gecko Brothers - Demolition of...
2005-12-08 Net wanneer je de hoop hebt verloren dat de Nederlandse muziekscene echt maar een schamel aantal goede band kent, valt de nieuwe CD van de band The Gecko Brothers op mijn deurmat.

Demolition Of The Rehabilitation is op op het eerste oog misschien niet echt de spannendste plaat die ik ooit zal gaan horen. Tijdens het afspelen blijkt de plaat toch een stuk beter te zijn dan dat de hoes mij doet vermoeden.

Muzikaal gezien kan deze band zich zowel geluidstechnisch als kwalitatief meten en laten vergelijken met ons aller eigen Peter Pan Speedrock en Monster Magnet. Met andere woorden; The Gecko Brothers spelen een lekkere pot rock ’n roll. En hoe! De heren spelen alsof ze hun hele leven niets anders gedaan hebben, alsof het al volleerde rock ’n rollers waren toen zij door moederlief op aarde werden geworpen.

Op elke CD heb je wel een nummer dat er tussenuit springt. Dit kan zijn omdat het nummer een tijdje de hitlijsten heeft gesierd, het kan zijn doordat het gewoon een erg goed nummer is, veel beter dan de rest op de CD (vaak gaat dit in combinatie met het voorgaande). Maar meestal toch omdat het nummer compleet anders is dan de rest op het album (bijvoorbeeld een akoestisch slotnummer op een volgeschreeuwd metal album). Dit is ook het geval bij The Gecko Brothers. Na getrakteerd te zijn op acht overheerlijke rock ’n roll tracks is het Tequilla in The Blueglassop de CD alles behalve rock ’n roll.

The Gecko Brothers zetten met Demolition Of The Rehabilitation een plaat neer, die in mijn ogen absoluut een van de betere platen is van Nederlandse bodem van de afgelopen x aantal jaar.thegeckobrothers@gmail.com
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Gecko Brothers Label:Drunkabilly
flugroove-likebrethren

Flugroove - Like BrethrenSoms weten bands hun demo of album wel héél bijzonder vorm te geven of te...

fivedaysoff-deerfoottrail

Five Days Off - Deerfoot Trail Bij ‘Five Days Off’ denken wij bij Festivalinfo al snel aan het jaarlijkse,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT