RECENSIE: Wings Of Fury - Everlasting Emptiness

2005-12-21 Het artwork van dit singletje doet me meteen denken aan band als Epica, After Forever en Within Temptation; symfonische metal met goth-invloeden dus. Past de band in dit rijtje of is het heel wat anders?

Wat blijkt: Wings of Fury hebben al een paar maal het voorprogramma van bands als Epica en Morning verzorgd. De band bestaat nog niet zo lang, sinds 2000 zijn de heren en dame bezig om Nederland te veroveren. Dit singletje is pas de tweede demo die is uitgegeven door de band. Eerder werd al Enigma Of Life uitgegeven.
Na wat bezettingswisselingen te hebben gehad in voorgaande jaren heeft de band nu een stevige basis gelegd voor verder succes. De band bestaat uit zes mensen. De bezetting is vrij standaard, maar dat hoeft natuurlijk geen nadeel te zijn.

Over naar de CD. Al bij de eerste klanken blijkt dat de band duidelijk inspiratie heeft opgedaan van onder meer de eerder genoemde bands. Een sfeervol keyboard-intro gecombineerd met de sopraan van Miriam Dammers leidt de demo in met de song The Storyteller. Later komt de gitaar invallen, maar echt knallen is het nog niet; het blijft rustig en sfeervol. Na een minuut of twee komt daar verandering in. De band laat zien dat ze ook kunnen knallen en met pakkende ritmes vervolgens ze het nummer. Na een paar minuten krijg ik echter een beetje het idee dat het maar een beetje doorkabbelt.

Voor een buitenstaander lijken de drie nummers erg op elkaar. Nummer twee Heaven’s Gate Of Freedom, pakt uit met pakkende melodieën. Er wordt ook gegrunt en zelfs wat gezongen door Tim en Eelco. A Whispering Of A Nameless Fear heeft een vrij apart intro. Leuke, maar makkelijke keyboardsounds leiden een bombastisch nummer in. Elementen van trash metal zijn duidelijk hoorbaar.

Al met al is het best een leuke demo, maar ik heb het idee dat voor veel mensen de nummers net even iets te lang doorgaan. Deze demo is echter wel weer een stap in de richting naar succes en roem… Ik weet zeker dat we binnen een paar jaar weer van deze band zullen horen!wings_of_fury@hotmail.com
Recensent:Bas de Reus Artiest:Wings Of Fury Label:Eigen Beheer
DJroog-hardsoul3

DJ Roog - Hardsoul. The Sounds of Love and Dedication 3Rogier van Bueren alias DJ Roog doet al jaren zijn eigen ding. Draaiend als...

believeisadoubt-cantwaitfor

Believeisadoubt - Can’t Wait For The Moment Nadat ik de recensie van Can’t Wait For The Moment las in muziekblad FRET...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT