RECENSIE: Various - Up Magazine #5 + Sampler

2002-09-18 "YEAAAHHH!!" opent Peter Pan Speedrock met de track 'Goofy's Concern' (origineel van de Butthole Surfers) van hun nieuwe cd 'Speedrock Chartbusters Vol. 1' de Up Magazine Sampler No. 5. Een sterk begin van een barstensvolle cd (23 nummers maar liefst). Voor ik op de inhoud verderga zal ik eerst iets vertellen over Up Magazine, waarmee ik in het bezit van deze sampler gekomen ben.

Up Magazine noemt zichzelf een Underground Rock & Roll Magazine en besteedt aandacht aan alles van hardcore tot skapunk tot nu-metal en daartussenin. Info over de belangrijkste bands uit deze genres is te vinden in Up Magazine.
En dus ook op de sampler! Want dat is het leuke van dit magazine.
Aan elke band die op dit cd'tje aanwezig is, wordt ook wel aandacht besteed in het blad. Zo lees ik met op de achtergrond 'Welcome to my World' van Nerf Herder, dat deze band haar naam heeft uit de Star Wars film "the empire strikes back". Hierin noemt Prinses Lea Han Solo een Nerf Herder (dit is een belediging). Verder blijkt All Boro Kings die met het nummer 'Twist the cap' op de sampler aanwezig zijn, voornamelijk gebouwd op de resten van Dog eat Dog. (Dit deed de naam natuurlijk al vermoeden, maar het is handig dat je niet het internet op hoeft om het zeker te weten).
Als je bij wilt blijven in het genre, is de Up Magazine Sampler dus verplichte kost.

Naast de eerder genoemde bands zijn verder de highlights van deze sampler: the Vandals die met het punknummer 'Disproportioned Head' lekker doorbeuken, Guttermouth die met hun pretpunk verdergaan waar Nerf Herder net gestopt was en het belgische Gazzoleen dat duidelijk goed naar Slipknot gekeken heeft. Wat tegenvallen vind ik de live-registratie van 'Scratch the surface' van Sick of it All. Het is een beetje een rommelige opname op een sampler (die al per definitie wat rommelig zijn) en dan wordt aan het einde ook nog eens een nummer aangekondigd dat helemaal niet meer komt.

Naja.. een gegeven paard kijk ik niet in de bek. En als ik toch zou kijken dan zou ik een wat rommelig gebit vol pareltjes zien.
Recensent:Rob van der Zwaan Artiest:Various Label:Eigen Beheer

The Vandals - Internet Dating SuperstudsThe Vandals maken al jaren punkpop met een wel heel erg hoge dosis puberale...

Why George? - Why George? Why George? zegt zelf niet te weten wat voor muziek ze nu eigenlijk spelen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT