RECENSIE: Kamryn Belle - Sway

Cover Kamryn Belle - Sway
2012-07-25 Kamryn Belle heeft er zin in. Dat is meteen duidelijk zodra je haar biografie leest. Het enthousiasme spat werkelijk van de pagina’s af. De oorspronkelijk Surinaamse, maar in Nederland wonende zangeres is bovendien lekker ambitieus. Zo is het haar gelukt om de wereldberoemde Britse producer Tony Platt te strikken voor haar debuutalbum. De Brit werkte eerder aan albums van onder andere Bob Marley, AC/DC, Gary Moore en Foreigner. En hij heeft als assistant engineer zelfs ook nog bijgedragen aan sessies van Led Zeppelin, Rolling Stones en The Who. Kortom: bepaald niet de minste. En zeker niet voor je debuutalbum.

En in welke hoek moeten we de muziek van Kamryn Belle dan eigenlijk plaatsen? Ik zou zeggen in de hoek van nu-jazz, soul, latin en reggae. Een redelijk gevarieerde mix dus, die de band toch knap als een logisch geheel weet te laten klinken.

Sway opent met het zwoele titelnummer. Op zich een prima song, maar het duurt simpelweg te lang. En, helaas moet ook worden geconstateerd dat Kamryn Belle’s sensueel bedoelde zanglijn net niet lang genoeg blijft boeien. Waarschijnlijk was de song beter overgekomen als deze wat korter was gehouden.

Dan volgt ‘A Song For You’, de reggaetrack die voor Belle mede aanleiding was om de producer van Bob Marley maar eens te gaan benaderen. Het is een van de sterkste songs op het album geworden. Dit zal ook mede komen door het feit dat het een van de weinige songs is met een echt catchy hook.

En dat is misschien wel gelijk het manco aan dit album. Het blijft allemaal vrij vlak en het album kent nergens een uitschieter. Belle’s stem mist bijvoorbeeld de nodige variatie, mede omdat ze qua bereik vooral in het lage blijft hangen. Daarnaast kennen teveel songs hetzelfde tempo en blijven er veel te weinig melodielijnen hangen.

Erg jammer, want de biografie maakte me heel nieuwsgierig naar meer. Hopelijk weet de zangeres op haar volgende album de verwachtingen wel waar te maken.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Kamryn Belle Label:Rough Trade Distribution
Cover Will And The People - Will and the People

Will And The People - Will and the PeopleStel. Het weer laat het voor de tijd van het jaar niet aan de wensen over. En...

Cover The Sugarman Three - What The World Needs Now

The Sugarman Three - What The World Needs Now Dankzij het Daptone label hebben we de afgelopen jaren een aantal ijzersterke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT