RECENSIE: Trey Songz - Chapter V

Cover Trey Songz - Chapter V
2012-10-10 Op dit moment is Trey Songz de crème de la crème van de Amerikaanse R&B scene. Zijn meest recente album, Chapter V , is logischerwijs zijn vijfde album. In zijn thuisland is de zanger al razend populair, hier in Europa slaat de zoetsappige R&B meestal minder goed aan. Het vijfde album van de zanger zet de, reeds zes jaar geleden ingezette, lijn voort.

Dat resulteert in veel gevoeligheden. Zo klinkt ‘Without A Woman’ net zo zwaarmoedig als de titelnaam doet vermoeden. In R. Kelly achtige stijl bezingt Trey Songz hoe zwaar het is om zonder een geliefde door het leven te moeten. Dit doet hij op sterke wijze, het is duidelijk dat hij veel kneepjes van voorbeeld R. Kelly overgenomen heeft.

Naast de ruim aanwezige R&B, zijn ook enkele partytracks te vinden. Met een gastbijdrage van T.I. levert de zanger met ‘2 Reasons’ een nummer dat doet denken aan de hiphop rond het begin van de eeuwwisseling. De beat klinkt opgefokt en gecombineerd met het makkelijk in het gehoor liggende refrein zou het een goede track vormen voor tijdens het uitgaan. Het hierop volgende ‘Hail Mary’ neigt nog meer naar de pure hiphop. Dit komt ook door de gastbijdragen van rappers Young Jeezy en Lil’ Wayne.

Op Chapter V valt te horen dat Trey Songz duidelijk weet wat hij doet. Dramatisch aandoende beats worden aangevuld met zang die met veel gevoel wordt gebracht. Door de toevoeging van enkele partytracks blijft Chapter V de gehele speelduur boeiend. Opvallend is het daarbij dat het stemgeluid van Trey Songz steeds meer in de richting van grote voorbeeld R. Kelly opschuift. Op enkele momenten lijkt het alsof de man zelf is opgetrommeld om enkele regeltjes in te zingen. Helaas ontbreekt het Trey Songz aan die enkele nummers waarvan je koude rillingen krijgt en die nooit meer ons collectieve geheugen verlaten. Hopelijk lukt dit op het volgende hoofdstuk van zijn muzikale carrière wel.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Trey Songz Label:Atlantic Records
Cover Richie Sambora - Aftermath Of The Lowdown

Richie Sambora - Aftermath Of The LowdownVeertien jaar heeft Richie Sambora gewacht met zijn derde soloalbum, maar...

Cover Dry The River - Shallow Bed

Dry The River - Shallow Bed Van soloproject tot voltallige band: het Engelse indierock/folk gezelschap...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT