RECENSIE: Coby Grant - Is In Full Colour

Cover Coby Grant - Is In Full Colour
2012-10-17 Om als Australische in Europa voet aan wal te krijgen, moet je investeren. Even een beetje moeite doen. Singer/songwriter Coby Grant wist met haar zoete stemgeluid en akoestische popliedjes in haar thuishaven Australië al flink te scoren. Ook Europa kreeg hier lucht van en wel door een reclamespotje. Hoe kan het ook anders. En wat doe je dan? Precies, dan laat je Australië achter je en vestig je je in Europa. Nu is de keuze voor Duitsland er één waar je over kunt discussiëren, maar ach dat is een detail. Het leverde haar in ieder geval een contract op bij Sony/ATV. Een serieuze, gefocuste vakvrouw zou je kunnen zeggen.

Zo gefocust en serieus klinkt het debuutalbum van Coby Grant Is In Full Colour ook, al zou je naar aanleiding van de single, en tevens ook het liedje bij de reclamespot, ‘ A Song About Me’ een andere conclusie trekken. Het fladdert als een vlinder door je speakers. Het is fris, poppy en meteen ook tekstueel de perfecte kennismaking. Maar zoals gezegd zijn er de serieuze teksten en de gevoelige, intieme ballads als ‘Heartbeat’, dat in de verte aan het dromerige ´Heartbeats´ van Jose Gonzales doet denken.

Door het akoestische karakter van Is In Full Colour is het geheel warm en kabbelen de liedjes rustig voort. Dat betekent meestal dat er niet veel spannends gebeurt, maar in dit geval is het in positieve zin, want de veelal ingetogen liedjes zijn van een opvallende schoonheid. Het is te prijzen dat Coby Grant een album aflevert met een goede balans in de tracklist. Het album opent fris, kent met ‘Heartbeat’, ‘Charlie’ en ‘Unlove Song’ vervolgens een intiem hoofdstuk, om daarna weer poppy voor de dag te komen met het aanstekelijke ‘I`ll Know That I’ll Know’ en het hoopvolle ‘Jump’. Die balans wil nog wel eens ontbreken bij singer/songwriters.

Naast balans weet Grant ook nog te variëren in stijlen. Soms luchtig, dan weer gevoelig. Het gaat van intieme gitaarliedjes naar een soulvolle track als ‘What I`m Missing’. Of van het liefdevolle, aanzwellende ‘Young Love’ naar het spontane ‘When I Was Young’. En dan is daar nog de sterke powerballad ‘I Need To Know(I Could)’.

Coby Grant zorgt met haar debuutalbum voor een aangename kennismaking. Het wachten is op een sterk vervolg, maar gezien de gedrevenheid van Grant , is dat slechts een kwestie van tijd.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Coby Grant Label:Sony/ATV
Cover Evocation - Illusion Of Grandeur

Evocation - Illusions Of GrandeurWe zijn nog maar net bijgekomen van de demo compilatie Evoked From Demonic...

Cover Jaya The Cat - New International Sound of Hedonism

Jaya The Cat - The New Sound Of Hedonism Als de zomer een geluid zou hebben, dan zou die het beste te omschrijven zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT