RECENSIE: Hans Van Lier & The Sidekicks - Blues And More Than The Blues

Cover Hans Van Lier & The Sidekicks - Blues And More Than Blues
2012-10-14 Hans van Lier is een Groningse bluesgitarist, die reeds op bescheiden schaal internationaal succes boekte. Hij toerde door Europa met Mick Taylor en hij speelde in Double Trouble, de voormalige band van Stevie Ray Vaughan. Tegenwoordig speelt hij met een groepje muzikale vrienden onder de naam Hans van Lier & The Sidekicks. Voor de release van Blues And More Than Blues verdiepen ze zich in de verschillende facetten van de blues. Dat lukt zeer goed.

Meteen trekt de plaat je volledige aandacht met een jankende gitaaropening, hierna ontpopt zich in ‘One More Drink’ een heerlijke boogiewoogie. Met name de blazerssectie en orgelklanken geven het nummer kracht. Een nummer dat live ook een voortreffelijk opening moet zijn.

Vervolgens trekt de cd van het ene hoogtepunt naar het volgende. De blues wordt zo bijvoorbeeld uit een verrassende hoek benaderd met het vrolijk stemmende ‘Happy Song’. Waar de heren hier nog tegen jazzy muziek aan schuren, wordt de plaat afgesloten met blues in de meest pure zin van het woord. Het bijna zeven en een halve minuut durende ‘It’s Over’. Zanger Teo de Haan bouwt langzaam de ellende op tot een bezielde gitaarsolo. Wederom verrassen de blazers aangenaam.

Met Blues And More Than Blues bewijst Hans van Lier, samen met The Sidekicks, dat je voor de blues niet altijd naar de Verenigde Staten hoeft te kijken. Met het veelvuldig gebruik van een blazerssectie, jankende gitaren en orgels zijn de nummers ijzersterk geproduceerd. Dit, en de aangename afwisseling tussen ballades en meer uptempo blues, maakt Blues And More Than Blues een van de sterkste platen in haar genre dit jaar. Alvast boeken voor de komende blues festivals!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Hans Van Lier & The Sidekicks Label:Suburban
Cover Lenny Kravitz - Mama Said 21st Anniversary Deluxe Edition

Lenny Kravitz - Mama Said 21st Anniversary Deluxe EditionZo stiekem scoort hij weer een hit in Nederland. In samenwerking met Avicii...

Cover Pole Shift Survival Group - About The Sun & How The Seasons Change

Pole Shift Survival Group - About The Sun & How The Seasons Change Pole Shift Survival Group noemt zichzelf een “open source music group” waar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT