RECENSIE: Imelda - Authentic

Cover Imelda - Authentic
2012-10-31 ”Een zangeres met een soulvolle, doordringende dijk van een stem die je kippenvel bezorgt en je de ballen uit de broek rockt.” Dat is de beschrijving die we meekrijgen bij de EP Authentic van de Rotterdamse Imelda. Wel, als dat je niet uitdaagt, dan weet ik het niet meer.

Imelda is geen onbekende in het muziekwereldje. Ze wist De Grote Prijs van Zuid Holland in de categorie Hip Hop/R&B op haar naam te schrijven, was Talent Van De Week bij de NCRV en ze werkte onder andere samen met Gordon, Replay en Tascha`s World. Het bracht haar op de podia van Noorderslag, Night Of The Proms en Raymann Is Laat. Met inspiratiebronnen als James Brown, Michael Jackson en Chaka Kahn maakt ze muziek die ze zelf beschrijft als ”Edgy soul with a Rocky twist”.

Dat klopt ook wel als we naar haar eerste solo EP luisteren. De EP die werd opgenomen in samenwerking met producer Jonas Filtenborg, beter bekend als drummer van Anouk, Beef en Relax. Ook op de EP is hij als drummer te horen. Opener ‘Djoegoedjeng’ maakt duidelijk dat er geen woord gelogen is aan de beschreven stijl. Het is niet alleen soul met een randje, het doet ook lekker funky aan. Een heerlijk aanstekelijke track waarbij het plezier er vanaf druipt, dat blijkt wel uit de speelse lach na de outro.

De eerdere beschrijving is ook op het opvolgende ‘I Love You’ van toepassing, maar met ‘Morningbird’ laat Imelda horen dat ze nog meer in huis heeft dan die soul met een randje. De schitterende ballad staat als een huis, en hoewel het niet bijster origineel is, zit het vol gevoel. Het hoogtepunt van Authentic laat je achter met kippenvel. De meerstemmige zang bij afsluiter ‘I Got A Man’ doet denken aan En Vogue en Eternal, en geeft de r&b track, die overigens jazzy start, een aangenaam `90s tintje.

Het mag duidelijk zijn, Imelda`s debuut EP smaakt naar meer. Met de beloofde dijk van een stem en het meer dan degelijke songmateriaal is de verwachting gewekt. Op naar een volwaardig album.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Imelda Label:It\'s All Happening
Cover Kandy Kolored Tangerine - Skygaze

Kandy Kolored Tangerine - SkygazeHet Deense Kandy Kolored Tangerine vindt waarschijnlijk zelf ook dat haar...

Cover Caroline Keating - Silver Heart

Caroline Keating - Silver Heart Ronan Keating vormde mijn eerste associatie met achternaamgenote Caroline...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT