RECENSIE: Zucchero - La Sesión Cubana

Cover Zucchero - La Sesión Cubana
2012-12-19 De Italiaan Adelmo Fornaciari, voor velen beter bekend als Zucchero, beschikt over een van de krachtigste soulstemmen van het Europese vasteland. Met dit instrument betoverde hij reeds in de gospel, de blues en het rockgenre. Net zoals Joe Cocker is Zucchero bedreven in de grauwende uithaal aan het einde van een nummer. Voor zijn nieuwste project verdiepte Zucchero zich in de Spaanstalige muziek. La Session Cubana werd opgenomen met Cubaanse artiesten. Het album bestaat uit zeven gloednieuwe nummers en zes oude hits die in een nieuw jasje worden gestoken.

De plaat gaat gelijk met volle vaart los. De blazers zijn sterk aanwezig, de Latin riedeltjes jengelen en Zucchero zingt er enthousiast overheen. Het levert leuke nummers op, die gelijk een zomerse sfeer zetten. Hierbij vormt de cover van het aloude bekende ‘Guantanamera’ een hoogtepunt.

Het zijn echter de uitzonderingen op deze gebruikelijke Latin constructies waarbij Zucchero betovert. Eén hiervan is het psychedelische ‘L’urlo’, dat sterk aan Santana doet denken. Bij andere wordt er juist gas terug genomen. De Spaanse invloeden zijn dan ook wat minder duidelijk aanwezig. Mede hierdoor weet de zanger juist deze momenten kippenvel te creëren. Dit gebeurt met name dankzij de prachtige viool tijdens ‘Sabor A Ti’.

Met La Session Cubana levert Zucchero wederom een heerlijke cd af. De Italiaanse zanger laat horen dat hij zich ook in de Latin zeer goed thuis voelt. Naast Italiaans en Engels blijkt hij ook het Spaans en Portugees te beheersen. De timing om een Latin album vlak voor de kerstdagen uit te brengen mag echter verrassend genoemd worden. Daarnaast maakt hij het zichzelf wel heel makkelijk door voor de helft bekende nummers te nemen en uitgerekend ‘Guantanamera’ te coveren. Op 18 mei staat de zanger in het Ziggodome met zijn tournee die volledig in het teken staat van La Session Cubana. Dit gaat ongetwijfeld een fijn feestje worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Zucchero Label:Universal Music
Cover Ferry Corsten - Once Upon A Night, Vol. 3

Ferry Corsten - Once Upon A Night, Vol.3De vorige dubbellaar van Ferry Corsten die bij Festivalinfo op de mat...

Cover Soundgarden - King Animal

Soundgarden - King Animal Soundgarden was samen met onder andere Nirvana, Alice In Chains en Pearl...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT