RECENSIE: The Jacks - Epic Trois

Cover The Jacks - Epic Trois
2013-01-30 Ze ontpoppen zich zo langzamerhand tot Brabants Trots. The Jacks, een rockband van weleer, weet een prachtig debuut in de schappen te leggen. Epic Trois, genaamd. Deze naam stamt af van EP(ic) 3, dat overigens als grap begon. Maar spijt is overbodig, want dit epische drieluik is zeker de moeite waard.

3 = 1. Althans, in dit geval dan. Epic Trois is namelijk een bundeling van drie EP’s, verpakt in een bijzonder fraaie verpakking. Er is bewust gekozen voor EP’s in plaats van een album. “Bij een EP krijg je constant een schop onder je kont en de snelheid houdt ons scherp.” Wat dit feit nog aangenamer maakt, is de diversiteit waar deze band over beschikt. De EP’s (The Jacks EP, Raw & Gorgeous, Epic Trois) zijn namelijk op verschillende momenten met verschillende producers opgenomen. En dat maakt dit verzamelalbum tot een ijzersterk debuutalbum.

Het eerste deel van deze drieluik klinkt als een oude bekende. Dankzij het heldere geluid doet deze EP nogal denken aan Krezip. Ook niet heel verwonderlijk dankzij het verleden van bassist Joost van Haaren. Deze speelde vroeger namelijk in Krezip. Epic Trois wordt gedragen door de nummers ‘So It Goes’ en ‘Roque’. En dat het toegankelijke ‘Excited’ tot eerste single is gebombardeerd, is meer dan terecht. Deze song doet echter wel wat tekort aan het heerlijke rauwe geluid dat dit viertal verder siert.

De kracht van Epic Trois is tegelijkertijd ook de zwakte. De diversiteit van dit drieluik maakt het album gevarieerd, maar doet tegelijkertijd ook onzeker aan. Als er een oordeel geveld moet worden, wordt het het voordeel van de twijfel. Mede dankzij de schitterende verpakking van deze drie schijfjes. Driemaal hoezee.
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:The Jacks Label:Eigen Beheer
Cover Kyla La Grange - Ashes

Kyla La Grange - AshesEen album over de goede en slechte kanten van de liefde. Niets nieuws onder...

Cover Scrum - A Night At The Pub

Scrum - A Night At The Pub Net na openingstijd stappen twee heren het café binnen. Terwijl de barvrouw...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT