RECENSIE: Huub van der Lubbe - Simpel Verlangen

Cover Huub van der Lubbe - Simpel Verlangen
2013-02-08 Na dertig jaar muziek maken met De Dijk is het tijd voor een pauze van één jaartje. Een adempauze die kon worden ingevuld met het eerste soloalbum van frontman Huub Van Der Lubbe. Simpel Verlangen is een verzameling nieuwe liedjes, onbekende Dijk nummers en enkele covers. Het project wordt uitgebracht als CD, plaat en een combinatie van CD met DVD. Verrassend genoeg is het hiphoplabel Top-Notch die deze release, in samenwerking met Universal, op de markt zet. Verspreid over dertien nummers klinkt Huub persoonlijker en indringender dan ooit.

Zo zingt de frontman op ‘Zoek Je Ooit Iemand’ over zichzelf: “neem toch een jongen met uitstaande oren, met uitstaande oren en een droevige blik”. Dankzij de subtiele begeleiding met steelgitaar komt de zanger hier ontzettend persoonlijk over. Ook in de overige nummers valt een ode aan de gewone man op. Dit loopt uiteen van een liefdevolle beschrijving van een gemiddelde vrouw die toch speciaal aanvoelt op ‘Mijn Liefjes Ogen’ tot een betoog tegen de graaicultuur op ‘In Dit Land’.

Een ander hoogtepunt is de cover van ‘De Fanfare Van Honger En Dorst’. Het nummer, geschreven door Jan de Wilde, is een Belgische meezinger. Met een accordeon op de voorgrond en een blazerssectie zachtjes op de achtergrond is de begeleiding wederom voortreffelijk.

Op Simpel Verlangen laat Huub van der Lubbe zich van een andere kant horen. Hoewel de aankondiging doet vermoeden dat het om een project gaat waarbij Huub slechts zichzelf op gitaar begeleidt is er gekozen voor een zeer degelijke begeleiding. Dit loopt uiteen van een voorzichtige blazerssectie tot een honkytonk piano. Subtiliteit is echter het sleutelwoord. Deze aanpak zorgt ervoor dat Huub je verscheidene keren weet te raken. Zijn stem staat op de voorgrond en deze blijkt de kleine liedjes ook fantastisch te kunnen dragen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Huub van der Lubbe Label:Top Notch
Cover Boef en de Gelogeerde Aap - Niet Hier

Boef en de Gelogeerde Aap - Niet Hier Boef En De Gelogeerde Aap brachten in 2009 in eigen beheer hun debuut...

Cover Arkells - Michigan Left

Arkells - Michigan Left Rockmuziek fascineert al sinds jaar en dag een grote groep muziekliefhebbers...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT