RECENSIE: Daybroke - Burn It To The Ground

Cover Daybroke - Burn It To The Ground
2013-03-17 Het Tilburgse Daybroke is de band van voormalig Wealthy Beggar gitarist Tom Sikkers. Die veelbelovende band stierf helaas een vroege dood na twee geweldige eigen beheer cd's en een prima plaat, uitgebracht door PIAS. Daybroke lijkt een wat langer leven beschoren, want na het debuut What Nature Started uit 2010 is er met Burn It To The Ground nu een nieuwe ep die de eerste moet zijn van een trilogie.

Vooraf gegaan door de luchtige single 'Cosmic Candy Store' presenteert Sikkers zich hier commercieler dan ooit. Waar hij voorheen bij zijn voormalige bands(naast Wealthy Beggar ook Brotherhood Foundation) nog wel eens wilde uithalen, gaat de bandleider hier duidelijk voor een meer hitgeorienteerd Amerikaans geluid met een grote rol voor de keyboards.

Dit is het meest duidelijk op het titelnummer, een meezinger die wat trekjes van Liquido in zich heeft. 'Take Me Higher' klinkt dan weer als een soort Foo Fighters light en verrast met een dubstepbreak in het midden en afsluiter 'Something's Waiting' knipoogt naar de 80's.

Burn It To The Ground klinkt als een klok zoals we dat eigenlijk altijd van Sikkers gewend zijn. Datzelfde geldt voor de songs, waar hoorbaar aan gewerkt is. Het geheel is echter wel wat aan de veilige kant, het zou hier en daar wat gewaagder mogen. Wellicht horen we dat terug op de volgende twee ep's.
Recensent:Mark Michels Artiest:Daybroke Label:Rough Trade Distribution
Cover La Ventura - White Crow

La-Ventura - White CrowGeen genre zo uitgekauwd als female fronted metal. Je moet tegenwoordig van...

Cover PVT - Homosapien

PVT - Homosapien Het vermaarde Warp inruilen voor een klein, nieuw label als Felte. Het zal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT