RECENSIE: Jason Collett - Idols of Exile

Jason Collett - Idols of Exile
2006-06-19 Jason Collett, afkomstig uit Canada en lid van het indierock-collectief Broken Social Scene en in het verleden deel uitmakende van Bird en Ursula, levert met Idols of Exile zijn tweede solo-album af. Hoewel, solo... Zo ongeveer alle (muzikale) vrienden en vriendinnen van Collett geven acte de présence op deze met folk, country en indie-rock gevulde plaat.

Idols Of Exile kent tekstueel en muzikaal zowel slepende, melancholische en ingetogen als vrolijke, luchtige en uitbundige momenten. Het rijke instrumentarium (onder meer strijkers en blazers) maakt het album eveneens tot een nogal afwisselende luisterervaring. Ondanks al deze diversiteit verliest het album niet aan consistentie. Collett’s intieme vertellingen, gezongen met zijn prachtig breekbare stem, smeden de twaalf afzonderlijke tracks op het album tot een boeiend geheel.

Het à la Coffee & TV (Blur) vrolijk huppelende Hangover Days, het bitterzoete We All Lose One Another, het slepende Parry Sound, het minimalistische Almost Summer en het in de verte op Wild Horses van The Rolling Stones lijkende Pink Night zijn zo indringend dat er langzaam maar zeker een verslavende werking uitgaat van deze plaat.

Liefhebbers van singer-songwriters als Rufus Wainwright, Nick Drake, Paul Westerberg, Bob Dylan, Ben Lee en Evan Dando zouden wel eens als een blok kunnen vallen voor Jason Collett’s solo-avontuur. Maar ook fans van aan Broken Social Scene gelinkte indie-rock zullen de meer op traditionele liedjes dan op het experiment gestoelde aanpak van Collett eveneens op waarde weten te schatten.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Jason Collett Label:Arts and Crafts
Buzz The Big Quiz

Playstation 2 - Buzz : The Big QuizGamepersonage Buzz is een geinig mannetje. Maar vooral een hyperactieve...

E110- Oh sweet little sleepy Tomato

E110 - Oh sweet little sleepy Tomato Diep, diep in het polderlandschap van de omgeving Gorinchem ligt het dorpje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT