RECENSIE: Terror Bird - All This Time

Terror
2013-08-07 Terror Bird is het soloproject van de uit Vancouver afkomstige zangeres Nikki Nevver. De niet bepaald vrolijke zwartwit hoes geeft al een indicatie dat Nevver wellicht wat demonen te verjagen heeft. Dit doet ze dan ook op All This Time, reeds album nummer vier van wat nog steeds een huiskamerproject betreft. Nevver neemt alles zelf op en wat betreft de demonen gaat het hier vooral om de verwerking van een stukgelopen huwelijk.

Stilistisch laat Nevver zich zwaar beinvloeden door de 80's op dit album, maar dan wel vrij breed ondanks het feit dat haar palet slechts beslaat uit haar stem, drumcomputer en synths. In opener 'The Wrong Way' laat ze gelijk ondubbelzinnig weten hoe ze over haar ex denkt, gehuld in een koel Human League jasje. Bij 'Costume' gaat de temperatuur nog wat verder richting vriespunt en het nummer is voorzien van een simpele, maar waanzinnige synthbreak. Ook een helaas bijna vergeten band als Propaganda lijkt hier een invloed.

Waar 'Try To Break Me' over gaat laat zich raden, het nummer is vrij dansbaar en Nevver begeeft zich in het refrein zelfs op Kate Bush terrein. Zo ook in het sferische 'On Your Vacation'. Het geeft aan hoe gevarieerd Terror Bird is in haar benadering van dit decennium.

Compleet desolaat klinkt ze dan weer in het titelnummer ("Do you die to live alone on your own things get cold") met ijle synths op de achtergrond en een flinke echo op haar stem. Op 'Do You Remember' horen we haar op haar toegankelijkst met zelfs een knipoog naar eurohouse. Dit blijkt een klein uitstapje want met 'Locket' (hallo Siouxsie) en het vette Depeche Mode-achtige 'Lust & Violence' sluit Nevver de plaat duister af. Prima luistervoer derhalve voor liefhebbers van de betere 80's muziek.
Recensent:Mark Michels Artiest:Terror Bird Label:Night School Records
Cover Paul Rose - Double Life

Paul Rose - Double Life Double Life is al weer het twaalfde album van gitarist Paul Rose . Hoewel...

Cover The Fruitmachine - Dead Man`s Suit

The Fruitmachine - Dead Man`s Suit The Fruitmachine is een garagerockband uit het Noord-Hollandse plaatsje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT