RECENSIE: Lord Volture - Will To Power

LV
2014-11-15 Will To Power is alweer het derde album van het Nederlandse heavy metal vijftal Lord Volture. De twee vorige albums hebben de in 2007 opgerichte band rond de broers Paul en David Marcelis nog niet heel veel succes gebracht. Misschien bezit Nederland niet de juiste voedingsbodem voor de traditionele heavy metal van de heren. Ondanks dat laat Lord Volture zich niet uit het veld slaan en laat het horen nog steeds te groeien.

De metal op Will To Power zit goed in elkaar en waar Lord Volture op voorganger Never Cry Wolf wat teveel de nadruk legde op haar instrumentbeheersing, daar hebben de heren nu duidelijk wat meer op het songmateriaal gelet. Waarschijnlijk is het inroepen van de hulp van een goed productieteam (Bart Hennephof en Yuma van Eekelen) een goede keus geweest.

Daarnaast is David Marcelis weer wat beter gaan zingen en hebben de heren ook op de lengte van de plaat gelet. Die klokt nu net drie kwartier. Verder is het gitaarwerk van Paul Marcelis en Leon Hermans van hoog niveau en is ook de ritmetandem (Simon Geurts op bas en Frank Wintermans op drums) van gewapend beton. Baanbrekend is het allemaal zeker nog niet, maar de degelijke metal moet toch zeker wat mensen gaan aanspreken. In ieder geval de liefhebbers van powermetal in het straatje van Judas Priest en soms Iced Earth.

Nummers die er echt uitspringen zijn er amper, maar meest opvallend zijn ‘The Pugilist’ dat sterk aan TNT doet denken en het van een straf huppelritme voorziene ‘Omerta’ dat een oersimpele, maar uiterst effectieve riff bevat die de band de Judas Priest regionen in duwt. Ook ‘Will To Power’ en vooral ‘My Sworn Enemy’ ademen in alles Judas Priest, inclusief de uithalen van Marcelis. Verder is het koortje tegen het einde van ‘Badajoz(1812)’ apart en is ‘The Great Blinding’ opvallend door het wat meer epische karakter en de diverse tempowisselingen. Maar vooral door de opvallende gastbijdrage van ex-Megadeth gitarist Chris Poland die de solos heeft ingespeeld.

Will To Power is een flinke stap vooruit voor Lord Volture. Met dit album moet het de vijf heren lukken om wat meer bekendheid te krijgen in de metalen wereld. Mocht het in Nederland niet lukken is het de band aan te raden om het eens in Duitsland te proberen, waar powermetal van dit kaliber nog steeds immens populair is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Lord Volture Label:Eigen Beheer
Marianne

Marianne Faithfull - Give My Love To LondonIn december hoopt ze 68 jaar te worden en onlangs was Marianne Faithfull...

Cover Lamb - Backspace Unwind

Lamb - Backspace Unwind Ruimte is belangrijk voor muziek, in de letterlijke en figuurlijke zin. Om te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT