RECENSIE: The Postal Service - Everything Will Change

Postal
2015-03-20 Voor de recensie van deze concertdocumentaire duiken we even de geschiedenis in. Niet heel ver, we blijven binnen het huidige millennium. In 2001 werd The Postal Service opgericht. Deze band uit L.A. bracht uiteindelijk in 2003 het album Give Up uit. Pas nadat de band uit elkaar ging, kreeg de plaat een platina status. Tien jaar na het debuut volgde een jubileumversie van het album met allerlei remixen en extra’s. Niet veel later werd een reünietour aangekondigd. Opnames werden gemaakt voor de documentaire die uiteindelijk op DVD verscheen als Everything Will Change.

Ter introductie wordt een aantal fans geïnterviewd. Het valt op dat iedereen het er mee eens is: deze band heeft muziek gemaakt die tot de hoogste regionen behoort. Fans hebben het over nummers die dagen lang blijven hangen of een album dat in hun top drie staat. Daarnaast wordt keer op keer genoemd dat het een unieke kans is om deze groep live te zien.

De band start het concert met de hit ‘The District Sleeps Alone Tonight’, dat ook gecoverd werd door Birdie. Hierop volgt ‘We Will Become Silhouettes’, dat tijdens de eerste klanken doet denken aan Kraftwerk. De muziek van The Postal Service laat zich dan ook vooral kenmerken door elektronische invloeden in de pop- en rockmuziek. Aan het eind het nummer zetten zowel frontman Ben als zangeres Jenny zich achter een (elektronisch) drumstel. Binnen het eerste kwartier laat de band zien dat ze vol energie zitten en dat hun muziek tijdloos is.

Afgewisseld door korte interviews met de bandleden, onder andere over hoe ze deze tour beleven ten opzichte van de optredens tien jaar ervoor, worden alle nummers van het succesvolle album ten gehore gebracht. Na de hit ‘Such Great Heights’ verandert de show even in een echt dance-event, bij ‘Natural Anthem’. Na een toegift met ‘The Dream Of Evan And Chan’ en ‘Brand New Colony’ komt er toch echt een eind aan het optreden van The Postal Service.

The Postal Service zal met deze release een definitieve streep kunnen trekken door hun tijd als band. De gemiddelde muziekliefhebber zal genoeg hebben aan het enige album dat deze band voortbracht, maar voor de echte fan is deze concertdocumentaire een must have.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:The Postal Service Label:Subpop
BSmoke

Blackberry Smoke - Holding All The RolesVolgens Gregg, oud- Allman Brother, hebben ze de southern rock weer op de...

Cover Jasper Blom Quartet - Audacity

Jasper Blom Quartet - Audacity Jazz saxofonist en componist Jasper Blom draait al een tijdje mee in het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT