RECENSIE: Hef - 6,5

Hef
2015-04-21 Hef is bezig met zijn derde album. Dit album zal de titel 13 meekrijgen, vermoedelijk omdat de dertiende letter van het alfabet de M is en deze staat dan uiteraard weer voor Marihuana. Jonko smoken is nog steeds een van de favoriete bezigheden van Hef, maar in de tussentijd neemt hij dus ook nog wel eens een nummertje op. Van een aantal nummers die afgevallen waren voor 13 heeft Hef besloten dat het zonde was om ze voor zichzelf te houden. Hij heeft zonder vooraankondiging van zes nummers die het album niet gehaald hebben een EP gemaakt en deze EP krijgt de dan weer toepasselijke titel: 6.5 (de helft van 13).
Afgaand op de nummers die zijn afgevallen voor de cd is de thematiek van de nummers van Hef is in de afgelopen jaren niet veel veranderd: Drugs, bitches, geld en hangen in Hoogvliet. Na de vernieuwing die hij bracht met Puur en Hefvermogen heeft hij wat inhoud betreft geen verdere ontwikkeling doorgemaakt. Zo is ‘Vannacht’ is een mooie uitbreiding op ‘Op een Missie’, beide handelen over een obscuur handeltje wat gaat zorgen voor een bundel geld of een berg problemen.

De EP 6.5 is lekker om naar te luisteren, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het geen meesterwerk is geworden. Wat echter steeds in het achterhoofd gehouden dient te worden is dat we hier te maken hebben met zaken die niet goed genoeg waren voor het album! Mooi gegeven is dat de duistere sfeer in de beats zorgt voor een zeer goede samenhang. Verder toont Hef toont nog steeds volledige beheersing van elke track. Wat dat betreft zijn er nog steeds weinig rappers die zelfs maar kunnen tippen aan de nummers die voor zijn album niet eens goed genoeg zijn.

Het is te hopen dat 13 wat krachtiger is dan Papierwerk, maar met een voorproefje als 6.5 is in ieder geval de belangstelling voor nieuw werk van Hef weer gewekt.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Hef Label:Noah\'s Ark
New Wavje

Various - New Wave “De nieuwe generatie heeft altijd gelijk. Punt.” Was getekend Kees de...

Knarsetand

Knarsetand - Fantasy In het voorjaar van 2014 tipten we Knarsetand al als de festivalband van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT