RECENSIE: LEFT - So Much for Adapation

2006-12-17 We leven in een wereld die voortdurend op zoek is naar vernieuwing. Het muziekwereldje doet hier niet het minst aan mee; voortdurend is het op zoek naar vernieuwing en originaliteit.
Gelukkig zijn er ook nog altijd bandjes die gewoon lekker muziek willen maken en er niet te moeilijk over doen om het label “rockband” op zichzelf te plakken. En dat er ook naar zulke bandjes vraag is bewijst LEFT, een driemans formatie uit Eindhoven die naast de finale van de Grote Prijs van Nederland een hele rits optredens in bekende popzalen en met grote bands op hun lijstje heeft staan.

So much for adaptation is de nieuwe EP van deze band. Opener van het schijfje ‘Always doubt’ rockt gelijk stevig weg. Het nummer klinkt al bij de tweede luisterbeurt bekend, een goede afwisseling van rustigere, maar vooral ook hardere gedeeltes, zorgt voor een nummer dat niet snel zal gaan vervelen.
Bij het nummer ‘Carousel’ moet ik denken aan andere Nederlandse bands als Face Tomorrow en Frezno Falls. Het emo-randje dat alle nummers wel hebben, voert hier wat meer de boventoon. Hierna volgen nog twee nummers. Titeltrack ‘So much for adaptation’ wil het niet helemaal doen bij mij. Na de vorige twee nummers klinkt het wat te zwaar, te zeurderig. ‘Stay awake’ is een heftige afsluiter met een lekker strak ritme.

Het is niet erg dat So much for adaptation slechts vier nummers telt. De EP is dan misschien kort, maar absoluut krachtig en meer nummers op het schijfje zouden hier waarschijnlijk alleen maar aan hebben afgedaan.
Recensent:Ike Breed Artiest:LEFT Label:Live it up!
Dialogue - L.A. Mode

Dialogue - L.A. ModeDe muziek op dit album van de Amsterdamse band Dialogue lijkt buitenlands...

Paul Weller - Hitparade

Various - Weller: Singles Collection (CD + DVD) Voor de fans is het een tijdje wachten geweest, maar nu is hij er dan toch....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT