RECENSIE: Jack Hustinx & The Southern Aces - Over Yonder

Hustinx
2000-01-04 Zanger Jack Hustinx staat al lang niet meer met beide voeten op Nederlandse bodem. Al bijna achttien jaar vliegt hij tussen Nederland en Austin (USA) heen en weer. Austin is het Mekka van de Amerikaanse rootsmuziek en moet genoeg inspiratie bieden voor een mooie rootsplaat. Dat laat Over Yonder duidelijk horen. De plaat is afwisselend in Austin en Nederland opgenomen en samen met de begeleidingsband Southern Aces biedt Jack Hustinx een prachtig overzicht van de Amerikaanse muziek.

Hustinx blijkt daarbij van vele markten thuis. Hij zet een gemakkelijk rock ’n roll ritme op plaat met ‘True True Love’. Het gitaarritme gaat lekker in de stijl van Elvis Presley. Het refrein is makkelijk en neurie je gelijk mee. Op een ritme dat meer aan Bo Diddley doet denken bouwt Hustinx ook een lekker nummer met ‘I Won’t Surrender’. Mooi is de toevoeging van een accordeon. Een instrument dat we verscheidene malen terughoren en waarvan je jezelf realiseert dat het meer gebruikt mag worden in de Americana muziek. Het instrument wordt traditioneel gebruikt in het heerlijke ‘Welcome to San Antone’. Het liedje had zo een ontbrekende schakel uit het oeuvre van Texas Tornados kunnen zijn.

Met Over Yonder brengt Jack Hustinx een plaat die zich kan scharen in de top van wat de Nederlandse rootsscène te bieden heeft. Met verscheidene goede releases was de luisteraar dit jaar sowieso al verwend. De heren hebben zich in Austin de verschillende kneepjes van het vak goed eigen gemaakt. Swingende tex-mex, serieuze countyballades in de stijl van The Band en voortreffelijke blues komt allemaal samen op dit album. In het afgelopen najaar deden de heren een korte tournee door Nederland, hopelijk komt er snel een herkansing om dit gezelschap nog eens aan het werk te zien.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Jack Hustinx & The Southern Aces Label:Suburban
Cover Diff - Count Your Losses

Diff - Count Your LossesPopjournalist Jacob Haagsma schreef dat DIFF een band is die bier verkoopt....

Cover One Wonders - Heart Over Mind

One Wonders - Heart Over Mind Heart Over Mind is de nieuwe EP van One Wonders , een in 2011 opgerichte...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT