RECENSIE: Diff - Count Your Losses

Diff
2015-12-22 Popjournalist Jacob Haagsma schreef dat DIFF een band is die bier verkoopt. Hun debuutalbum Coun tYour Losses heeft volgens de groep een aantal donkere en diepzinnige thema’s. Is dit een schijnbare tegenstelling of is hun muziek toch niet zo duister? De heren maken een mix van rootsrock en bluesrock. Als we naar de cover van de plaat kijken dan zou je eerder denken dat ze een ruige rock ’n roll groep voorstellen. Schijnbaar zitten ze vol met schijnbare tegenstellingen. Ze hebben eerder opgetreden bij 3FM, De Wereld Draait Door en Radio 1. De plaat duurt ongeveer een half uur en is opgenomen in de Electric Monkey Studios in Amsterdam.

DIFF is een makkelijke band. Dit komt door de voorspelbare opbouw van de songs en de compositiekeuzes. Opener ‘Back In Town’ begint met een ritmische akoestische partij en na een minuut maakt de groep er een swingende track van. Van begin tot eind is er weinig om voor de luisteraar uit te pluizen. Het kabbelt voort zonder een spanningsboog. Op ‘Hard To Heart’ is ongeveer hetzelfde aan de hand. De groove is lekker, maar de tekst en de begeleiding overtuigen ons niet van het feit dat ze diepgaande muziek maken. Het luistert lekker weg, maar er is weinig substantie.

Het debuutalbum van de Friese rootsrockers is een aardige toevoeging voor liefhebbers van simpele blues en country. Het is lastig om in te schatten wat de band kan bereiken. Een nummer als ‘She Ain’t Over Me’ voorspelt een goede toekomst. Het is ingetogen en de begeleiding is prettig. Echter wanneer we naar ‘Whiskey’ luisteren krijgen we eerder een beeld van een knullige groep die gewoon lollige muziek wilt maken. Het is die tweestrijd die de kwaliteit van het debuutalbum in de weg staat. Het is belangrijk om uit te zoeken welke weg ze precies willen inslaan, anders zullen ze slechts een geinig voorprogramma blijven.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Diff Label:Eigen Beheer
Rocco

Bruno Rocco - Lonely RiderHet zijn niet de minste namen die hem inspireerden en hij is zeker niet de...

Cover Jack Hustinx & The Southern Aces - Over Yonder

Jack Hustinx & The Southern Aces - Over Yonder Zanger Jack Hustinx staat al lang niet meer met beide voeten op Nederlandse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT