RECENSIE: Sons Uniques - Alles is van Iedereen

Sons Unique - Iedereen
2007-03-14 Sons Uniques is een zevenkoppige band met als thuisbasis Gent. Ze maken een mix van reggea, ska en nederpop, maar daarmee is de gehele lading nog niet gedekt, de invloeden lijken geen grenzen te kennen. Alles is voor iedereen is een eerste demo met hierop vier nummers. Er wordt in het Nederlands gezongen en de teksten zijn van een Belgische droogheid, die soms aan Urbanus doen denken, maar dan iets minder grappig. Zo zijn er nummers over overschijfformulieren en andere alledaagse beslommeringen, die vaak ontluikend zijn qua simpelheid, maar van de andere kant ook gewoon flauw zijn.

“Ik parkeerde mijn auto, voor de deur waar ik moest zijn, ik dacht dit is fantastisch, echt veel beter kan het nu niet zijn”, om maar eens een tekstregel eruit te lichten. Pretenties zijn Sons Uniques vreemd, gewoon gezellig muziek maken, met eenvoudige en soms grappige teksten. Muzikaal doet het regelmatig aan Doe Maar denken. Een beetje dezelfde loomheid en de typische ska en reggae ritmes ontbreken ook zeker niet. Het klinkt origineel en men slaagt er redelijk in om de Nederlandse taal op een dusdanige manier te gebruiken dat het geloofwaardig is. Geen ingewikkelde metaforen of vergezochte beeldspraak, gewoon direct zeggen waar het op staat.

Dat Sons Uniques bestaat uit ongetwijfeld sympathieke gasten, waarmee je fijn een straffe pint kunt drinken, geloof ik direct. De muziek is origineel en de vier nummers op deze demo klinken zomers, vrolijk, maar of hiermee Belgie en/of Nederland veroverd gaat worden, waag ik te betwijfelen, daarvoor is het allemaal net iets te vrijblijvend.
Recensent:Rob Mestrom Artiest:Sons Uniques Label:Eigen Beheer
Lucinda Williams - West

Lucinda Williams - WestDe vrouw met die korrelige, meelijwekkende en uit duizenden herkenbare stem,...

Notorious BIG - Greatest Hits

Notorious B.I.G. - Greatest Hits Het is al weer tien jaar geleden dat de corpulente rapper Notorious BIG is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT