RECENSIE: Amy Macdonald - Under Stars

Amy MacDonald
2017-03-07 Amy MacDonald haar eerste hits ‘Mr. Rock &Roll’ en ‘This Is The Life’ zijn nog steeds nummers die menigeen snel zal herkennen. Het is het type geluid waarin Amy MacDonald grossiert. Een catchy mix van folk, pop en rock ’n roll. Met Under Stars is de Schotse zangeres alweer aan haar vierde album toe. Sinds 2014 is de muzikante bezig met het opnameproces van deze plaat.

Vanaf het eerste moment is duidelijk dat de Amy MacDonald formule ook hier wordt voortgezet. ‘Dream On’ heeft een snel ritme, Amy zingt een makkelijk meezingbare melodie en het resultaat voelt vooral heel vrolijk aan. Het nummer gaat over alles uit het leven halen en altijd blijven dromen. Een thema dat goed past bij de zangeres.

Slechts een enkel nummer wijkt af van de standaard formule. Het zijn juist deze momenten die een verrassende kracht laten horen. Tijdens ‘Down By The River’ is MacDonald een kleinere zangeres met een akoestische melodie. Hoewel het refrein wel hitpotentie heeft, geeft vooral de laag gospel het nummer kracht. Hier hoor je ook dat Amy MacDonald echt een krachtige stem heeft. Iets dat tijdens het vrolijke popgeluid regelmatig naar de achtergrond verdwijnt.

Met Under Stars levert Amy MacDonald een album dat de bestaande fans tevreden zal stellen. De Schotse zangeres heeft echter ook een plaat gemaakt dat niemand zal verrassen en weinig nieuwe fans gaat opleveren. Dat is jammer. Vooral na vier albums mag ze best eens op zoek gaan naar nieuwe muzikale invalshoeken. Wie goed luistert naar Under Stars hoort wederom dat MacDonald net zo gemakkelijk een gospel geluid, een country geluid of een meer elektronisch popalbum zal kunnen opnemen. Jammer dat al die potentie niet ten volle benut wordt.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Amy Macdonald Label:Virgin Music
B Kant

De B-kant - De B-Kant de b-kant , nee dit is zeker niet verkeerd geschreven, is een bandje van...

Cover Sjako! - The 10th

Sjako! - The 10th In 2016 vierde het Haarlemse Sjako! hun 35 jarig jubileum en is tevens de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT