RECENSIE: Chaz Bundick Meets The Matton 2 - Star Stuff

Chaz
2017-07-20 Chaz Bundick, ook wel bekend als Toro Y Moi, is een van de grondleggers van de 'chillwave' beweging: muziek die vol staat van dromerige pop, zwevende vocalen en psychedelische invloeden. Het album Star Stuff schaart zich ook onder dit genre en vloeit voort uit een collaboratie met het jazzduo The Mattson 2.

Onder de naam Chaz Bundick Meets The Mattson 2 is in eigen beheer Star Stuff uitgegeven. Een album dat, zoals verwacht, drie kwartier aan psychedelische jazz herbergt. Na de instrumentale opener 'Sonmoi', valt (dan ook niet geheel verwonderlijk) pas halverwege vervolgnummer 'A Search' de zang in: zweverige vocalen die mooi mengen met de instrumentale gitaarpartijen en hip-hop-achtige achtergrondbeat.

Star Stuff heeft een eigen wonderlijke atmosfeer, maar het kan voor de luisteraar soms lastig zijn om tot de kern van een nummer door te dringen: de muziek tracht 'leeg' te klinken, maar komt juist zo nu en dan erg vol uit de verf. Gelukkig behoedt een aantal tracks je voor aandachtsverlies. Zo onderscheidt titeltrack 'Star Stuff' zich dankzij een energieke vibe, heeft 'JBS' een duidelijkere structuur en is afsluiter 'Cascade' instrumentaal indrukwekkend.

Eigenzinnig en vernieuwend is het werk van Chaz Bundick zeker. Er wordt geëxperimenteerd met diverse (sub)genres zoals psychedelische rock, jazz, fusion en pop. Tezamen komt hieruit een aantal verrassende tracks naar voren. Maar af en toe is de essentie van een nummer voor de luisteraar zoek. En dat is jammer, want talent en creativiteit is alom vertegenwoordigd.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Chaz Bundick Meets The Matton 2 Label:Company Records
Allred

Allred & Broderick - Find The WaysDe naam van de band zegt het al; Allred & Broderick is een samenwerking...

Cover Endless Boogie - Vibe Killer

Endless Boogie - Vibe Killer Gelukkig wordt je als recensent soms nog omvergeblazen door de eerste tonen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT