RECENSIE: Pandae - NOW

Pandae
2017-09-21 Pandae maakt eigenzinnige muziek waarin trippy, herhalende fragmenten en onverwachtse wendingen samenkomen. Op EP Now komen onder meer triphop, jazz en (alternatieve) rock duidelijk naar voren. Een combinatie van invloeden die kan zorgen voor een spannende, unieke eigen sound.

Now telt vier tracks. Opener 'Sue Seducer' berust op een vrij minimalistische gitaarriff, vol bas- en drumwerk en Kate Bush-achtige vocalen. Pandae weet een grimmige maar vrij betoverende sfeer neer te zetten, waarin de vocaliste – de troef van de band – zowel verleidelijk als dreigend klinkt.

Opvolger 'Bigger Boat' heeft als startpunt een rustigere basis met hypnotiserende (achtergrond)vocalen, waarna plots weer naar een zwaar refrein wordt gegrepen. In de outro komen vervolgens diverse lagen mooi samen; interessante en gedurfde songwriting-ideeën zijn zeker aanwezig.

In titeltrack 'Now' komt het talent van de band het duidelijkst naar voren: lieflijke en donkere passages, zwaar (bas)gitaar- en drumwerk en gelaagde vocalen zorgen tezamen voor een intrigerend stuk. De EP sluit waardig af met 'Deep Sea Diving'.

De muziek van Pandae deint sfeervol op en neer tussen relaxt en dreigend. Helaas is de EP te kort om een duidelijk idee te krijgen van de échte sound van de band. Maar voor luisteraars die bereid zijn om open te staan voor de eigenzinnige muziek, is Pandae zeker een groep om in de gaten te houden.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Pandae Label:Eigen Beheer
Cover Will Samson - Welcome Oxygen

Will Samson - Welcome Oxygen2016 was een bewogen jaar voor Will Samson . In de lente vanuit Engeland...

Cover Korey Dane - Chamber Girls

Korey Dane - Chamber Girls Chamber Girls is het tweede album van Korey Dane . De indie van deze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT