VERSLAG: Dynamo Open Air 2005

Festivalinfo was aanwezig op Dynamo Open Air 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 25 foto's.

VERSLAG:

123

Dynamo Open Air intro

HELLENDOORN - In het Brabants Dagblad staat dat de regen zaterdag met bakken uit de hemel valt en het publiek druppelt mondjesmaat binnen bij het heavy-metalfestival Dynamo Open Air in Hellendoorn. De belangstelling valt zwaar tegen op het festival waar in de jaren tachtig en negentig tienduizenden rockers op afkwamen. Deze zaterdag zijn er hooguit 5000 fans die tot dusver niet echt uit hun dak gaan.

De tamme sfeer ligt niet aan de organisatie. Die heeft voor een perfecte locatie in een bos gezorgd waar niemand last heeft van de harde muziek.
Het terrein lag al klaar sinds Dauwpop toen de mensenmassa nog swingde op dj Tiesto. Deze middag krijgt het publiek keiharde powermetal van Mercenary en Masterplan en de oldschool trashmetal van Laaz Rocket voorgeschoteld.

Ondanks de prachtige grote tent met een schitterend podium krijgen de eerste twee relatief onbekende bands niet echt de handen op elkaar. De enorme plastic haai die in de tent bungelt, laat niet zijn tanden zien. Zelfs voorin headbangt het publiek nauwelijks. Het verbodsbord om niet van het podium af te springen lijkt een overbodige waarschuwing.

De tegenvallende opkomst verbaast me niet, daar ik zelf ook lange tijd twijfelde of de middelmatige line-up, zonder aansprekende hoofdact, de relatief hoge toegangsprijs wel waard was. Volgens mij lag het gebrek aan commercieel succes dan ook niet aan de regen. Met een grotere headliner en voor een aantrekkelijke prijs hadden veel metal-fans al in de voorverkoop een kaartje gekocht, voordat de weersvoorspellingen bekend waren. Voor een mogelijke volgende editie zal de organisatie daarom iets anders moeten bedenken.

123

FOTOGRAFIE:

123
3 Inches Of Blood foto Dynamo Open Air 2005 3 Inches Of Blood foto Dynamo Open Air 2005 Anthrax foto Dynamo Open Air 2005 Anthrax foto Dynamo Open Air 2005 Evergrey foto Dynamo Open Air 2005 Evergrey foto Dynamo Open Air 2005 Gorefest foto Dynamo Open Air 2005 Gorefest foto Dynamo Open Air 2005 Jon Oliva's Pain foto Dynamo Open Air 2005 Jon Oliva's Pain foto Dynamo Open Air 2005 Jon Oliva's Pain foto Dynamo Open Air 2005 Laaz Rockit foto Dynamo Open Air 2005
 
123
 
festival logo

AJOC FESTIVAL 2005Wat waren er veel mooie vrouwen op het Ajoc Festival! Festivalinfo maakte...

festival logo

PINKPOP 2005 Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gestaan met m’n tentje...