VERSLAG: Qlimax 2005

Festivalinfo was aanwezig op Qlimax 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 16 foto's.

VERSLAG:

12

Qlimax 2005 - deel 1

Er waren eens twee werknemers van Id&t die het idee hadden dat ze het beter konden. In 1997 werd door dit duo de organisatie Q-Dance (toen nog Qlass Elite) opgericht. Nu, 8 jaar later, is het bewezen! Ze kunnen het inderdaad beter. Feesten van Q-Dance zijn standaard uitverkocht en geven Id&t vaak het nakijken. Het paradepaardje van deze populaire organisatie is ongetwijfeld het jaarlijkse Qlimax. Na veel rond gezwerfd te hebben is Arnhem dit jaar voor de derde keer als locatie verkozen voor dit nachtelijke hardstyle feest.

Veel organisaties huren een locatie af, droppen er een dj-tafel en klaar is kees. Q-Dance staat erom bekend meer moeite te doen. Van geweldige lasers tot goed verzorgde drank/eet-kraampjes. Qlimax weet zichzelf elk jaar opnieuw te overtreffen. Hoewel de prijs van de een entreekaartje minder cool is (Normaal: € 47,50, VIP: € 65,00) weet het feest elk jaar de 30.000 kaartjes vroeg van te voren uit te verkopen.

Het festival bevat dit jaar tien dj's die elk een uur draaitijd krijgen, waardoor het dit jaar het festival van 21.00 t/m 7.00 zal duren. Zoals we gewend zijn rijden er de hele nacht pendelbussen van de Gelredome naar het station (en andersom) en rijden er extra vroege trein zodat het gekomen publiek niet te lang in de kou buiten hoeft te wachten.

Net als de voorgaande editie is er ook vandaag van te voren geen tijdschema bekendgemaakt. Dit om de mensen zo vroeg mogelijk naar het feest te lokken. Hier aangekomen krijgt elke bezoeker een boekje met een plattengrond en tijdschema.

Het duo Bas & Ram zijn al eens eerder opener van het festival geweest en doen het vandaag ook weer op hun eigen manier. Lekkere muziek (hardtrance) om bij binnen te komen lopen, verder niet erg speciaal. Bij Qlimax is het normaal dat de nacht steeds meer opgebouwd wordt qua BPM en zijn de eerste dj's voor de echte liefhebber meestal nogal saai. Wel is er al te zien hoe mooi de opbouw is van deze editie en de manier hoe de dj's worden aangekondigd en hun entree maken. Veel dj's hebben er zelf ook heel wat aandacht aan besteed, zo hebben Dj Zany (naam: Raoul van Grinsven) en The Prophet (naam: Dov Elkabas) zichzelf helemaal zwart gesminkt. Waarschijnlijk hebben de twee eerder nog ergens zwarte piet gespeeld en plakken vanavond er nog even achteraan.
Dj Zany is verantwoordelijk voor de Qlimax-anthem (Science & Religion) van dit jaar en deze horen we natuurlijk terug in zijn live-set. The Prophet gooit er tevens een hitje tegenaan: 1,2, Stampuhh!.

12

FOTOGRAFIE:

12
 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005 foto Qlimax 2005
 
12
 
festival logo

NIGHTMARE IN R'DAM 2005Hard, harder, hardst. In Rotterdam houden ze ervan! In twee zalen in Ahoy...

festival logo

LONDON CALLING #2 2005 Op London Calling is het als alternatieve muziekliefhebber goed toeven....