VERSLAG: Atmosphere 2006

VERSLAG:

Atmosphere

Na feesten als Underground Frequencies in de P60 (Amstelveen), Cyberia in de Ekko (Utrecht) en InDeepEnd van de Goudvishal (Arnhem) kan de Melkweg (Amsterdam) natuurlijk niet achterblijven. Atmosphere is de titel van het nieuwe feest in de Melkweg. Een alternatieve dansnacht waar gothic, wave, electro en industrial muziek centraal staan.

De nacht is georganiseerd door de organisatie Cybercase. Cybercase is onder andere bekend van hun Cyberia feesten in de Ekko (Utrecht). Cyberia vind elke maand plaats, hoe vaak Atmosphere gaat terugkomen moet deze debuutversie nog maar uitwijzen.

Hoewel er weinig promotie gedaan is weten de liefhebbers van het genre het feest al snel te vinden. Een uur na openingstijd staat de nieuwe zaal van de Melkweg al goed vol met dansende mensen. De dansbare muziek word vandaag verzorgd door verschillende dj’s: B2b (bekend van Epicentre), Krat (bekend van Freitag) en -X-X-X- (bekend van Cyberia en Summer Darkness).
Wanneer je het dansen even zat bent kun je je kledingkast uitbereiden bij de vele stalletjes die geplaatst zijn in de Melkweg of je kunt even gaan zitten. Bij deze zitplekken staan tevens bakjes gevuld met paaseieren en lollies. Een origineel en leuk idee.

Naast de drie dj’s wordt de nacht ook gevuld met twee acts. Het Britse Tactical Sekt en het Nederlandse The Peoples Republic Of Europe. Deze twee bands passen mooi bij de muziek die de hele avond al gedraaid word en worden ook zeer gewaardeerd door de bezoekers.

Als om 5 uur de avond eindigt, staat de zaal nog vol. De eerste treinen vertrekken over een paar uur en het was de moeite om daarop te wachten.

Writers Note: Festivalinfo.nl had net als bij alle anders verslagen ook bij dit verslag graag foto’s gezien. Helaas was dit niet toegestaan in overleg met de Melkweg. Bezoekers en personeel mochten niet ongevraagd gefotografeerd worden. Natuurlijk hebben wij ons hieraan gehouden.

 
festival logo

THE GRAVE 2006Op 11 februari 2006 vond de eerste editie plaats van The Grave plaats in de...

festival logo

REFLECTIONS FEST 2006 Reflections Records is in 2006 alweer 10 jaar geworden. Dit wordt gevierd met...