VERSLAG: Paaspop Schijndel 2011

Festivalinfo was aanwezig op Paaspop Schijndel 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 84 foto's.

VERSLAG: Kim Raven   Bas van Poppel  

123

Dag 1: vrijdag

De vrijdag is uitverkocht, helaas zijn niet alle tenten open, dus is het overal erg druk. En het is warm, heel erg warm. De tenten die voorgaande jaren juist verwarmd moesten worden, werden nu open gemaakt, zodat alles wat meer kon doorluchten.

Op de eerste avond begint het programma in vier tenten tegelijk. Kensington trapt in de relatief kleine Jack Daniels tent het festival af. De ‘Serious Talents’ van 3FM weten na de afgelopen jaren te hebben opgetreden met onder andere My Chemical Romance wel hoe ze hun show moeten neerzetten. In het drie kwartier durende optreden wordt het publiek getrakteerd op hapklare poprock songs met als hoogtepuntje de uitvoering van hun laatste single “Let Go” dat goed aan slaat. Het enige minpunt is dat het optreden in een donkere kleine tent wordt gehouden, de muziek van Kensington leent zich uitstekend om in de zon liggend in het gras te relaxen. (B)

Een band die al jaren op Paaspop speelt, is er ook dit jaar weer bij, Band Zonder Banaan. De sfeer zit er gelijk lekker in, bij de eerste tonen van deze band gaan de nodige biertjes gelijk de lucht in. Heerlijk om naar te kijken, niet alleen naar de band, maar ook naar het publiek. Allemaal Brabantse boeren die heel hard ‘boeren’ roepen. Een concept wat je alleen begrijpt als je erbij bent geweest. Een lekker begin van de mainstage op Paaspop dus. (K)

In de Resto Lounge is een lange rij eetkraampjes te vinden, maar ook een podium waar Otto Orgel op vrijdagavond zijn kunsten vertoond. Deze Nederlandse Duitser (of Duitse Nederlander?) gekleed in lederhosen mag een half uur lang met zo’n 300 man een feestje bouwen. Er wordt gedanst op “Hupf, dort ist Wilhelm mit den Wasserpumpfetange” en de polonaise wordt ingezet bij “Polonaise Deutschenaise”. De hoeveelheid droge humor en zijn belachelijk vrolijke uitstraling maakt dat het publiek uit zijn dak gaat, al duurt het maar een half uur. (B)

De volgende band in de mainstage wordt op een bijzondere manier aangekondigd door presentator van Paaspop Dennis Wening. “Vrouwen houdt jullie hartjes maar vast, want hier is Waylon”. Waylon speelde het eerste kwartier alleen maar nummers van zijn nieuwe album. Waardoor de tent steeds leger werd. Een optreden op een festival moet meer meezingers en hitjes hebben. Helaas, geen succes. (K)

De Heineken Star Lounge is nieuw op Paaspop, drie dagen lang is varieert de muziek niet veel verder dan house en electro. Maakt voor de festivalgangers niet uit: de lounge staat drie dagen vol! Vato Gonzalez en Billy The Klit draaien na elkaar de betere electro- en house platen van 2010 en 2011 achter elkaar door en houden de twee verdiepingen tellende lounge moeiteloos aan het dansen. Alsof je in een enorm gezellige discotheek staat, maar dan met een lekker zonnetje. (B)

Wat wel een succes is, is Anouk. De afgelopen weken is ze vanwege haar liefdesleven nogal vaak in de media geweest. Ook via twitter trok ze nogal de aandacht (ze tweette een foto van haar blote kont). Echt hoge verwachtingen zullen niet veel mensen gehad hebben. Dat maakte Anouk helemaal goed. Een emotioneel en persoonlijk optreden. Naast een aantal nieuwe liedjes, zong Anouk alle hits, ‘Nobody’s Wife’, ‘Hail’, ‘Girl’ en ‘Jerusalem’ kwamen voorbij. Het publiek ging totaal uit zijn dak. Anouk liet zelfs een traan bij ‘For Bitter Or Worse’ en ook bij ‘Michel’ had ze het moeilijk. Toch herpakte ze zichzelf gelijk erna. Haar stem is prachtig en al haar uithalen waren zuiver, ondanks de emoties. Helaas was het geluid wel erg wazig. Anouk zat zelf ook continu aan de knopjes van haar oortjes te draaien en haar microfoon was soms zo zacht ingesteld dat ze nauwelijks te verstaan was. Anouk weet hoe ze een festival rockt, en Paaspop rockte ze totaal. (K)

123

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

1234567
Waylon foto Paaspop Schijndel 2011 Waylon foto Paaspop Schijndel 2011 Waylon foto Paaspop Schijndel 2011 Waylon foto Paaspop Schijndel 2011 Waylon foto Paaspop Schijndel 2011 Waylon foto Paaspop Schijndel 2011 Anouk foto Paaspop Schijndel 2011 Anouk foto Paaspop Schijndel 2011 Anouk foto Paaspop Schijndel 2011 Anouk foto Paaspop Schijndel 2011 Anouk foto Paaspop Schijndel 2011 DeWolff foto Paaspop Schijndel 2011
 
1234567
 
festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL AMSTERDAM 2011Er viel weer genoeg te beleven op de Dam op 5 mei. Luuk Denekamp brengt...

festival logo

GROEZROCK 2011 In het Belgische Meerhout was tijdens het Paasweekend groot feest, Groezrock...