VERSLAG: Opening poppodium P3

Festivalinfo was aanwezig op Openingsweekend P3 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 11 foto's.

VERSLAG:

12

Opening Poppodium P3, dag 1

Van alle vijfentwintig lidstaten van de Europese Unie heeft Nederland de slechts draaiende economie volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Vijfentwintig procent van de Nederlanders bevolking kunnen niet op vakantie, honderden bedrijven gaar er per dag failliet en steeds meer Nederlanders raken in financiële problemen. De Nederlanders moeten hierdoor veel geld besparen op hun extra/luxe uitgaven. Alsof er niks aan de hand is (her)openen veel plaatsen nieuwe uitgaansgelegenheden. Dat dit niet altijd loopt als gepland bewees de nieuwe zaal in Almere, de Muzinq. Deze was gedwongen na twee maanden al haar faillissement aan te vragen.. Purmerend houdt van uitdagingen en opent dit weekend haar nieuwe zaal P3. Wat staat voor: Pop, Podium en Purmerend.

Purmerend is een stad en gemeente in de provincie Noord-Holland. Hij telt 77.918 inwoners en heeft een oppervlakte van 24,52 km² (waarvan 0,65 km² water). De stad ligt gunstig ten opzichte van Amsterdam waar veel inwoners, vaak voormalig inwoners van de hoofdstad, werken en recreëren. Onze hoofdstad Amsterdam is natuurlijk dé uitgaansgelegenheid van Nederland. Waarom zouden bewoners van Nederland de stad Purmerend verkiezen boven Amsterdam? Twee jaar geleden is er door de gemeente Purmerend een haalbaarheidsonderzoek hiervoor gedaan. Hier kwam uit dat er voldoende draagvlak is voor een poppodium in de stad.. Het doel van de P3 is om net zo groot en relevant te worden als de andere stedelijke podia, denk aan de Mezz in Breda.

Dag 1.

Net als op andere festivals (bijvoorbeeld Pinkpop en Wâldrock) wordt ook vandaag geopend door lokale bekendheden. De eerste die het podium mag betreden is Nisma Abdelmalik. Nisma zit op de plaatselijke muziekschool (Muziekschool Waterland) en speelt hier harp. Het bespelen van dit instrument gaat haar erg goed af en won dan ook diverse prijzen. Tijdens het optreden is het publiek muisstil om het optreden niet te bederven. Ik vraag me af hoe vaak het in de toekomst nog gaat gebeuren dat er op dit podium een harpeniste staat.

De muziekschool geeft naast privé-les ook popworkshop voor bandjes. In 2002 ontstond hierdoor de band Souprun. Een meidenband uit omgeving Zaanstreek/Waterland. Deze hebben er vandaag veel zin in en staan te stralen op het podium. Dat de zang niet altijd even zuiver is doet er dan ook niet toe. Het publiek doet leuk mee met de meiden en krijgt zelfs zangstukken opgedragen. Wanneer het half uurtje afgelopen is worden de drumstokjes het publiek ingegooid en blijven veel mensen staan voor de komende acts.

Gisteravond waren de leden van Psychotronica nog te horen op Radio Purmerend, hier lieten ze weten al een tijdje uit te kijken naar het optreden van vandaag. De jongens beginnen meteen met een hard nummer (Dangerous) en laat blijken dat ze de hardste band zijn van het weekend. Net als hun voorgangers wordt tijdens deze set ook het publiek niet vergeten. Zo gaat bij het nummer Why? even de microfoon het publiek in en mag het publiek zelfs kiezen welk nummer van de Red Hot Chili Peppers ze gaan spelen. Dit wordt Californication, hiermee sluit de band tevens hun optreden af waarna de plectrums en playlisten in het publiek belanden.

Wanneer je een avond organiseert met Purmerendse bandjes kun je natuurlijk niet om Maladjusted heen, alhoewel het erg stil is geweest rond de band. De afgelopen jaren hebben de jongens de tijd genomen om nieuwe nummers te schrijven en zich te oriënteren op het nieuwe album (welke eind 2006 uit moet komen). Voordat de band begint horen we al even Di-Rect langs komen, een band waar Maladjusted vaak voor geopend heeft. De muziek van beide bands lijkt dan ook erg op elkaar, erg poppy en catchy rock. Hoewel de band veel eigen nummers heeft passeren er ook de nodige covers. Wie de band vaker live heeft gezien kan de show dromen..

12

FOTOGRAFIE:

Souprun foto Opening poppodium P3 Souprun foto Opening poppodium P3 Souprun foto Opening poppodium P3 Psychotronica foto Opening poppodium P3 Psychotronica foto Opening poppodium P3 Psychotronica foto Opening poppodium P3 Psychotronica foto Opening poppodium P3 De Jeugd Van Tegenwoordig foto Opening poppodium P3 De Jeugd Van Tegenwoordig foto Opening poppodium P3 Campsite foto Opening poppodium P3 Miss Antarctica foto Opening poppodium P3
 
 
festival logo

JACK DANIELS ROCKNIGHT 2006Vorig jaar speelden de bands El Guapo Stuntteam, Peter Pan Speedrock en Danko...

festival logo

INTO THE PIT 2006 Je zult het niet verwachten dat er in de stad Helmond een heus pop-podium...