VERSLAG: Concert at Sea 2011

Festivalinfo was aanwezig op Concert at Sea 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 21 foto's.

VERSLAG:

Concert At Sea

Wat in 2006 begon als een eendaagsfestival op een mooie locatie in Zeeland, is inmiddels een van de grootste popfestivals die ons land kent. Concert At Sea is net als nagenoeg alle voorgaande jaren stijf uitverkocht. Prominenten op de affiche van deze eerste dag zijn Di-Rect, Racoon en Anouk, maar de organisatie zou zichzelf niet zijn als er niet nog een leuk extraatje wordt toegevoegd.

Dit jaar is dat Cover At Sea, waar tijdens Bløf met een aantal gastartiesten de nodige covers speelt. Onder andere Kings of Leon en Oasis komen voorbij. Hoewel het terrein nog lang niet helemaal vol is, barst het idee uit in een groot meezingfestijn. Concert At Sea 2011 is officieel van start.

Spike van Di-Rect staat de laatste tijd vooral in de media met zijn andere band The Deaf, maar dat betekent natuurlijk niet dat zijn oorspronkelijke band er mee gekapt is. Een beetje buiten de radar wel de laatste tijd, maar op Concert At Sea blijkt de band nog altijd erg populair. Zanger Marcel Veenendaal heeft er zin in en zoals hij al
vele malen eerder bewees, kan hij een grote menigte met gemak aan. Hoogtepunt is waarschijnlijk toch This is Who We Are, het lied dat bijna symbool staat voor zijn komst en dat dan ook luidkeels meegezongen wordt.

Racoon is een graag geziene gast op het festival van Bløf. De band was er tijdens de eerste editie al bij en stond in totaal op de helft van alle keren dat Concert At Sea georganiseerd werd op het podium. Vandaag maakt de groep vooral indruk met de nieuwe nummers. Natuurlijk zorgen Feel Like Flying, Love You More en de andere hits voor een feest der herkenning, maar het prachtige Dont hold me down zorgt pas echt voor de nodige ontroering. Ook de laatste single No Mercy is vandaag weer erg sterk.

Dat het vandaag zo druk is in Brouwersdam heeft ongetwijfeld
het een en ander te maken met de naam Anouk op de affiche. De zangeres bracht pas haar nieuwe album uit en staat vandaag voor een van de eerste keren op het podium met die plaat in haar zak. Dat is natuurlijk leuk en aardig, maar in tegenstelling tot bij Racoon zojuist, zijn het de hits die er een echt geslaagd optreden van maken. Girl, Jeruzalem, Woman en Modern World zorgen voor een collectief geluksmoment in Zeeland en maken van Anouk de onbetwiste heerser van deze eerste dag.

En daarmee houdt het feest in verband met het slechte weer helaas op. Concert At Sea blijkt toch een mooi festival, dus hopelijk kunnen we volgend jaar gewoon weer twee dagen terecht in Zeeland.

FOTOGRAFIE: Eleni Hoefsloot  

12
Valerius foto Concert at Sea 2011 Valerius foto Concert at Sea 2011 Valerius foto Concert at Sea 2011 Di-rect foto Concert at Sea 2011 Di-rect foto Concert at Sea 2011 Di-rect foto Concert at Sea 2011 Di-rect foto Concert at Sea 2011 Handsome Poets foto Concert at Sea 2011 Handsome Poets foto Concert at Sea 2011 Handsome Poets foto Concert at Sea 2011 Racoon foto Concert at Sea 2011 Racoon foto Concert at Sea 2011
 
12
 
festival logo

DEBESCHAVING 2011Regen. Heel veel regen. Voor en na het festival, maar gelukkig bleef het voor...

festival logo

INDIAN SUMMER FESTIVAL 2011 De 10e editie van het jaarlijks terugkerende Indian Summer Festival waarbij...