VERSLAG: Zwarte Cross 2011

Festivalinfo was aanwezig op Zwarte Cross Festival 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 16 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

Zwarte Cross 2011

Zwarte Cross 2011 is weer een groter succes dan het jaar ervoor, meer dan 152.000 bezoekers komen het festival in Lichtenvoorde bezoeken. Mensen vanuit heel Nederland gaan tegenwoordig naar de Zwarte Cross.

Met meerdere podia is er voor iedere bezoekers wat leuks te vinden. Zo heb je de reggeaweide, waar ondere andere The Beatdown en Tribute To Bob Marley spelen. Er is een metalweide, met een Aardschokpodium, waar niemand minder dan Madball, Terror, Sepultura en Life of Agony shows geven. Er is een theaterweide, waar zoals op elk festival een hoop 'straat' theater te zien is, maar is ook een kapper. En de fijnproeversweide met een OOR podium, waar onder andere The Kik en The Tunes spelen.

Maar de belangrijkste podia zijn het hoofdpodium (3fm) en de megatent. Daar spelen de 'kaskrakers'. Op vrijdag is het de 65+ opening in de megatent Met als eerste de band Normaal, die op geen enkel ander festival het meer naar hun zin hebben dan hier. En daarna start de vergane glorie echt, met Blondie. Een optreden dat katerig en met teveel attitude oogt. Toch vreet het publiek het allemaal, want deze megatent is voor beiden optredens afgeladen vol.

Ook voor 'regionale' acts Mooi Wark, Rowwen Heze en afsluitende act Jovink staat het vol, maar dan bij het hoofdpodium. Er zijn sowieso veel goede Nederlandse artiesten te vinden dit jaar. Ook Jacqueline Govaert, Go Back To The Zoo, Tim Knol en Ilse de Lange spelen allemaal.

En wat is Zwarte Cross, zonder cross? Daarom is op zaterdag en zondag er vanaf 's ochtends (calimeroklasse - de kindjes) tot in de avond (superklasse - de echte wedstrijden) op de crossbaan wat te doen. Ook zijn er verschillende stunts te zien gedurende dag. En er zijn natuurlijk vette kermisattracties, bungyjumpen in een auto? Alles kan en alles mag, zelfs anno 2011. De sfeer is gemoedelijker dan op Lowlands en er zijn écht niet alleen maar boeren, Zwarte Cross is een festival om in de gaten te houden.

FOTOGRAFIE:

12
Broken Glass Heroes foto Zwarte Cross 2011 De Staat foto Zwarte Cross 2011 Death Letters foto Zwarte Cross 2011 Jacqueline Govaert foto Zwarte Cross 2011 Junkie XL foto Zwarte Cross 2011  foto Zwarte Cross 2011  foto Zwarte Cross 2011  foto Zwarte Cross 2011 Birth of Joy foto Zwarte Cross 2011 The Black Crowes foto Zwarte Cross 2011 Blondie foto Zwarte Cross 2011 Tokyo Ska Paradise Orchestra foto Zwarte Cross 2011
 
12
 
festival logo

DE AFFAIRE 2011De wandelvierdaagse trekt jaarlijks duizenden mensen naar Nijmegen. Maar ook...

festival logo

WAVE-GOTIK TREFFEN 2011 20.000 bezoekers van over de hele wereld komen bijeen om het Wave-Gotik...