VERSLAG: Lowlands Converse festivalreport - dag 3

Festivalinfo was aanwezig op Lowlands 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 182 foto's.

Naar het Lowlands 2011 - dag 3 verslag

VERSLAG:

Lowlands Converse festivalreport - dag 3

De Lowlands-zondag stond voornamelijk in het teken van de weersvoorspellingen. Werden we ’s ochtends al overvallen door een stortbui, ’s middags verschenen op de schermen waarschuwingen voor zware buien en onweer. Het was bloedheet, zeker in tenten waar flink gedanst werd, zoals bij de Crystal Fighters. Hoewel regen echt geen ramp is, zat ik wel de hele tijd met de gebeurtenissen van Pukkelpop in mijn hoofd. Het is verschrikkelijk wat daar gebeurd is, stel dat wij ook een dergelijke bui krijgen? Vrijdagavond in de Bravo tijdens Paul Kalkbrenner werd ik al met mijn neus op de feiten gedrukt. De tent was verschrikkelijk vol. Als hier iets gebeurt, kun je geen kant op. Ja, soms ben ik een doemdenker.

Maar de zware buien bleven ons bespaard en ik eindigde mijn Lowlands zelfs met Interpol tegen een decor van strakblauwe lucht. Het vreemde weer paste ook goed in deze dag van tegenstrijdigheden. Zat ik ’s ochtends nog uit te brakken bij toespraken van onder andere Emile Roemer bij Llowagenda, perste ik ’s avonds mijn laatste energie eruit door helemaal uit mijn dak te gaan bij Skunk Anansie. Op de ene kant van het terrein kom je terecht bij een spontaan optreden van de een vals zingende Britney Spears op het kleinste podium van Lowlands; op de andere kant van het terrein luister je naar de zeer getalenteerde Jamie Woon. En mocht je even klaar zijn met ongezond eten en cultureel verantwoord bezig zijn, dan plof je neer op een bank met een stamppot en een gehaktbal en kijk je ondertussen naar South Park op een immens scherm.

Ik heb nooit begrepen waarom mensen een kaartje kopen voor een festival dat nog geen line-up bekend heeft gemaakt. Wat Lowlands nou zo bijzonder maakt in vergelijking met andere festivals. Waarom mensen ieder jaar weer hysterisch worden als de kaartjes in de voorverkoop gaan. Totdat ik mijn eerste Lowlands meemaakte afgelopen weekend. Een goede line-up is leuk, maar niet het allerbelangrijkste. Er valt zo veel te zien, te doen en te ontdekken op Lowlands. Je ontmoet mensen, ontdekt nieuwe bandjes of dj’s, luistert naar colleges en toespraken, danst je voeten kapot in de Silent Disco. Lowlands is niet alleen een festival, maar ook een ervaring.

FOTOGRAFIE:

12345678910111213141516
 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3 foto Lowlands Converse festivalreport - dag 3
 
12345678910111213141516
 
festival logo

BOOGIEDOWN BREDA 2011Na twee bijzonder succesvolle edities op het prachtige, historische...

festival logo

LOWLANDS 2011 - DAG 3 Het jaarlijkse Lowlandsfestival in Biddinghuizen is voor velen een...