VERSLAG: Into The Great Wide Open 2011

Festivalinfo was aanwezig op Into The Great Wide Open 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 164 foto's.

VERSLAG: Jasper Wognum   Marcel Kamphuis   Rob van der Zwaan  

1234

Into The Great Wide Open - dag 1 - donderdag

Het driedaagse muziekfestival Into the Great Wide Open heeft een extra dag gekregen. Het officiële programma begint op vrijdag, maar om de grote hoeveelheid vroege vogels op te warmen is er een extra mini-festivaldag georganiseerd op de donderdagavond. Door het beperkte aantal veerdiensten naar het Friese waddeneiland komt het publiek in mondjesmaat naar het festival en gaat vervolgens in één grote sliert, vaak via de lokale fietsverhuurder, naar camping Stortemelk. Voor de eerste bezoekers is er bijvoorbeeld een early bird popquiz, maar staan er ook alvast twee bands geprogrammeerd op het eiland.

De Chinees-Mongoolse muziekgroep Hanggai mag het festival openen. De band stond gisteren in Spijkenisse en staat morgen in Amsterdam, maar doet het vandaag op een uniekere locatie. Het zevental staat rond zonsondergang in het bos geprogrammeerd voor een aantal nummers. De mannen brengen traditionele Mongoolse volksmuziek met keelzang en doen het met veel succes. De teksten zijn onbegrijpelijk en ook de gesprekken tussen de nummers, maar het publiek gaat uiteindelijk zelfs meezingen met de aanstekelijke muziek. Het optreden wordt vooral enorm theatraal gebracht en met veel enthousiasme. De aanwezigen komen echter helaas niet voor de muziek, maar vooral voor de ervaring.

De voormalige The Madd-frontman Dave von Raven doet het momenteel met The KiK. De Rotterdamse sixties beatband staat voor lekkere dansmuziek en beweert het vooral te doen voor de kik, maar vooral de flauwe grappen staan vandaag centraal. 'Ik zou graag een moppie willen vertellen, maar ik moet ook mijn pedalen even instellen', roept de 30-jarige vanuit het niets. De linkshandige ginger is erg blij om het festivalseizoen eens binnen te mogen spelen, maar de bezoekers stonden misschien liever buiten. Het publiek staat te zweten en dan niet door het dansen, maar vooral door de hoge temperatuur in de concertzaal. De meeste bezoekers halen het einde niet.

De organisatie roept trots ’s Neerlandsch fijnste plaatjesdraaiers en mixmeesters KC The Funkaholic te hebben geboekt. Kees Heus is niet alleen maar dj, maar ook programmeur/promoter bij poppodium Paradiso. De 46-jarige mag vandaag de eerste mini-festivaldag gaan afsluiten. De bezoekers die de avond iets rustiger willen afsluiten kunnen ook terecht op het enorme strand aan de Noordzee. Met meerdere kampvuurtjes en akoestische gitaren wordt het vandaag op een vriendelijke manier afgesloten. De rustige vooravond is helemaal droog gebleven en heeft de bezoekers alvast laten wennen aan het indrukwekkende Vlieland en de derde editie van Into The Great Wide Open.

1234

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra   Rob van der  

1234567891011121314
Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011
 
1234567891011121314
 
festival logo

VALTIFEST 2011Verkleed gaan en de bijbehorende dresscode zijn belangrijke factoren van...

festival logo

DUTCH LADIES TATTOO CONVENTIE 2011 Het magazine Tattoo Planet organiseert een Dutch Ladies Tattoo Conventie in...