VERSLAG: Riot on the Dancefloor 2006

Festivalinfo was aanwezig op Riot On The Dancefloor 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG:

Riot on the Dancefloor

Na het succes van de debuutversie kon een vervolg op Riot On The Dancefloor nooit lang duren. Bij dit vervolg zijn er een paar kleine veranderingen. Het festival is vandaag alleen in de grote zaal (vorig jaar ook in de kleine) en de prijs is 8 euro voor 7 bands (vorig jaar 9 euro voor 9 bands).

Hoewel de zaal al om half acht open is is het er binnen nog erg rustig. De organisator (Jelle) besluit te wachten totdat het wat drukker is... Wanneer het publiek wegblijft besluit Off My Chest toch maar alvast te beginnen. “Zijn er eigenlijk al betalende bezoekers” vraagt de Amsterdamse zanger voordat ze beginnen. Het blijft erg stil, nee dus. Desalniettemin doet de hardcore band zijn best. Een mooi moment voor de geluids/lichtman om alvast te experimenteren.

Wanneer het bij de tweede band nogsteeds niet druk is handelt Noyalty zoals het hoort. Zanger Daniel gaat in het publiek staan terwijl de rest van de band op het podium blijft. Zoals veel bands in het genre bestaat ook deze uit twee frontmannen. Niet veel later komt zanger Jochem ook van het podium af en zetten ze hier samen de set verder. Jammer dat het zo rustig is, want deze jongens verdienen meer publiek! En als ze deze lijn doorzetten zullen ze dat ook zeker weten krijgen.

“Zou de rookmachine uitmogen” vraagt één van de zangers van On Fire tijdens het eerste nummer. De jongens zijn duidelijk erg perfectionistisch wat hun show betreft en dit is ook terug te horen in de muziek. In het tourschema van deze Nederlandse band zien we ook een aantal andere Europese landen staan, goed bezig!

“Put Your Pedal To The Metal” is het motto van de band Civil Terror. Opvallend bij deze zijn de korte nummers. Het ‘publiek’ (lees: andere bands) staat verbaasd te kijken wanneer na 40 seconden menig nummer abrupt aan zijn einde komt. Toch verzorgt deze band een optreden die, wat mij betreft, het niveau van vandaag een paar planken hoger zet.

Zanger Michiel Walrave was vorig jaar ook aanwezig op Riot On The Dancefloor. Toen nog met zijn band Uppercut, deze keer met zijn band Nothing Done. Nothing Done staat garant voor een portie ouderwetse hardcore zoals 't begin jaren '80 gemaakt werd! Hoewel hij een bril draagt vliegt deze al snel van hem af door het vele gebounce. Zonder gaat het blijkbaar ook prima.

Terwijl de line-up vandaag goed was bleef het publiek massaal weg. Waarschijnlijk ligt dit aan de slechte promotie, of heb ik de massale reclamecampagne gemist? Het lijkt me sterk dat er op vandaag een vervolg komt. Helaas.

FOTOGRAFIE:

12
Noyalty foto Riot on the Dancefloor 2006 Nothing Done foto Riot on the Dancefloor 2006  foto Riot on the Dancefloor 2006 Nothing Done foto Riot on the Dancefloor 2006  foto Riot on the Dancefloor 2006 Civil Terror foto Riot on the Dancefloor 2006  foto Riot on the Dancefloor 2006  foto Riot on the Dancefloor 2006  foto Riot on the Dancefloor 2006 Noyalty foto Riot on the Dancefloor 2006 Noyalty foto Riot on the Dancefloor 2006 Noyalty foto Riot on the Dancefloor 2006
 
12
 
festival logo

GROEZROCK 2006Dit jaar vierde het grootste punk/hardcore/emo/ska festival van Europa haar...

festival logo

FOREVER YOUNG 2006 Halverwege mei werd dit jaar de 16e editie van dit gratis toegankelijke...