VERSLAG: Groezrock 2006

Festivalinfo was aanwezig op Groezrock 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

VERSLAG:

123

Groezrock, vrijdag

Dit jaar vierde het grootste punk/hardcore/emo/ska festival van Europa haar 15de editie groots met een tweedaagse Groezrock in plaats van de gebruikelijke 1. Met op de vrijdag de wat meer emo/rock georienteerde dag en de zaterdag zoals altijd een mengeling van alle harde genres. Op de Main Stage spelen de wat grotere bands en op de Back To Basics stage spelen de wat kleinere en meer metal/hardcore georienteerde bands.

Vrijdag

Tijdens het opzetten van mijn tent, hoorde ik de laatste klanken van Aiden uit de Main Stage klinken, en was het tijd voor mij om mezelf te begeven op het festival terrein. Vrienden hadden mij aangeraden om naar de Amerikaanse emoband Silverstein te gaan kijken. Ze schenen live een goede performance neer te zetten en dat kan ik bevestigen, maar niet genoeg om mij te kunnen overtuigen om fan te zijn. Hun emocore is zo stereo typerend, dat ik me er niet in kan vinden.

Na Silverstein is het tijd voor grootse emocore sensatie Underoath. Hun nieuwste albums wijken wat meer af van het oude werk, er wordt nu wat meer electronica en melodieuze poppy invloeden gebruikt in het werk. Hun screamo/emocore doet het erg goed aan hun MySpace hits te zien. En laten we eerlijk zijn, MySpace is tegenwoordig een belangrijke metingsfactor! Wat mij erg opvalt zodra ze hun werk inzetten, is dat hun live performance wel erg energiek is. De gitaristen spelen hun riffs zodanig strak en krijgen het ook nog voor elkaar om de meest gekke salto's met hun gitaren uit te voeren. Om naar te kijken is het erg interessant, maar het geluid daarentegen is een grote domper. De breaks komen door het slechte geluid erg slecht uit de verf en dat is iets wat op de plaat juist zo duidelijk te horen is. De scream zang van zanger Dallas Taylor is ook flink aan de mindere kant. Kortom een duidelijk mindere performance van Underoath.

Na wat te hebben gegeten, heb ik Goldfinger helaas moeten missen. Ik zou wat energie sparen voor een van mijn favoriete bands, die ik al te lang niet meer live had zien spelen, oftewel Thrice. Nu ben ik erg benieuwd, want met hun nieuwe album "Vheissu" (klik hier voor onze recensie) hebben ze hun sound flink veranderd. Een groot minpunt voor de technici bij Thrice, want de soundcheck was door problemen 25 minuten uitgelopen. Dit betekent dus een ontzettend korte setlist voor Thrice, wat volledig onterecht is. Een band van zo'n kaliber zou op deze dag ook moeten headlinen en hun tekortkomingen moeten delen met Taking Back Sunday. Helaas vindt de organisatie dat niet nodig en is Thrice de dupe. Ze zetten zoals ik verwachtte ook "Image Of The Invincible" in als opener, wat wel de nodige reactie uit het publiek krijgt. Daarna krijgen we heel even oud werk te horen met "Silhouette", maar hierna krijgen we vooral nieuw werk voorgeschoteld. Voor menig Thrice liefhebber is dit wel een teleurstelling, het nieuwe werk is stukken langzamer, melodieuzer en het oude beukwerk vind je nog maar in vlagen terug in de muziek. Een goed voorbeeld hiervan is ook de nieuwe single "Red Sky". Maar voor de nieuwkomer is dit een fijne afwisseling tussen het oude en nieuwe werk. Een vrij sterke performance, maar door het gebrek aan tijd, is de setlist erg wankelend en komt Thrice erg slecht uit de verf. Jammer.

123

FOTOGRAFIE:

12
Anti-Flag foto Groezrock 2006 Sick Of It All foto Groezrock 2006 The Maple Room foto Groezrock 2006 Anti-Flag foto Groezrock 2006 The Lawrence Arms foto Groezrock 2006 The Lawrence Arms foto Groezrock 2006 Bad Religion foto Groezrock 2006 Bad Religion foto Groezrock 2006 Bad Religion foto Groezrock 2006 Bad Religion foto Groezrock 2006 Death By Stereo foto Groezrock 2006 Me first and the Gimme Gimmes foto Groezrock 2006
 
12
 
festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL ZWOLLE 2006Tijdens Bevrijdingsdag zijn er altijd de bevrijdingsfestivals in de...

festival logo

RIOT ON THE DANCEFLOOR 2006 Na het succes van de debuutversie kon een vervolg op Riot On The Dancefloor...