VERSLAG: Dauwpop 2006

Festivalinfo was aanwezig op Dauwpop 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 27 foto's.

VERSLAG:

12

Dauwpop - 1

Wat mij betreft had ook dit jaar Hemelvaartsdag weer op 5 mei mogen vallen. Dan hadden we in ieder geval vandaag mooi weer gehad. Want vandaag zit het de organisatie niet mee, het komt met bakken naar beneden. Gelukkig heeft ze veel ervaring en zijn alle drie de podia overdekt en zijn de looppaden bedekt met houtsnippers.

De eerste act voor vandaag staat al gepland om half 8 ’s ochtends! Doordat de organisatie zoveel heeft om te laten zien benutten ze deze dag zo goed mogelijk. “Wie is er al een beetje wakker? Steek je vinger op!” vraagt The Sheer zanger/gitarist Bart dan ook na een paar nummers gespeeld te hebben. Opvallend is dat het ondanks het tijdstip super vol staat! Dit opvallend genoeg vooral met minderjarige meisjes.. Wie eerder deze energieke band heeft gezien weet dat ze erg goed contact hebben met hun fans. “Zullen we een wedstrijdje lelijk dansen doen?”, vraagt hij op een instrumenteel stukje in een nummer. “Wie doet ’t het beste? Wow jij bent absoluut de beste!”. Naast oude nummers worden we ook verrast met veel nieuwe. “Deze kennen jullie allemaal niet hè? Deze komen op onze nieuwe cd en ligt vanaf vrijdag in de winkel”. The Sheer bewijst vandaag alweer dat ze meer zijn dan een bandje die muziek maakt voor televisiereclames.

Hoewel het festival veel gevestigde namen heeft geeft het ook ‘beginnende’ bandjes de kans, zo ook Voicst! Maar beginnend zijn ze na meer dan 10 jaar niet meer te noemen. De doorbraak kwam gewoon laat. Mede door het nummer in Whatever You Want From Life in de Heineken reclame kreeg het trio veel aandacht. Vandaag heeft het hippe rockbandje ongetwijfeld nog wat extra zieltjes gewonnen.

Anouk. Ze wou alleen op Pinkpop 2006 komen als ze één van de headliners was. Dit wou de organisatie niet en ze annuleerde haar optreden... Opvallend is dat ze vandaag wél als één van de eerste acts staat geprogrammeerd. Voordat de rockdiva begint worden er in het publiek flyers uitgedeeld over haar nieuwe dvd. Na een technisch probleem is opgelost komt de blondine met nummers als Nobody’s Wife, Jeruzalem en Girl. Wanneer het optreden is afgelopen is er backstage wat paniek, want niemand mag meer backstage zitten, want Anouk komt zo terug naar haar kleedkamer. Sterallures? Echt wel!

Het festival is ook dit jaar weer erg gevarieerd. Tegelijk met al het gitarengeweld zijn ook optredens van artiesten/bands als Jannes, Normaal en De Dijk te zien op het festival. Opvallend is dat deze erg veel bekijks hebben en dat je mensen mee ziet zingen waarvan je het totaal niet zou verwachten.

Je kan ze ook in 2006 niet meer ontwijken op de festivals, Racoon. Een band die netjes doet wat er van ze gevraagd word. Gewoon de nummers spelen en verder niet lullen. Wanneer ze bij “Love You More” zingt het hele publiek natuurlijk netjes mee.

12

FOTOGRAFIE:

123
The Sheer foto Dauwpop 2006 Racoon foto Dauwpop 2006 The Legendary Shack Shakers foto Dauwpop 2006  foto Dauwpop 2006 De Dijk foto Dauwpop 2006 Chimaira foto Dauwpop 2006  foto Dauwpop 2006 Lacuna Coil foto Dauwpop 2006 Lacuna Coil foto Dauwpop 2006 Lacuna Coil foto Dauwpop 2006 Voicst foto Dauwpop 2006 Beth Hart foto Dauwpop 2006
 
123
 
festival logo

RIBS & BLUES 2006Als je aan een muziekliefhebber de vraag stelt: “Welk groot festival is er...

festival logo

URBAN EXPLORERS 2006 Urban Explorers is een festival waarvan er meerdere zijn, maar waarvan...