VERSLAG: Parkpop 2006

Festivalinfo was aanwezig op Parkpop 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

VERSLAG:

12

Parkpop, 1

Stripheld Haagse Harry zei ooit: “Pagkpop!! Gaat toch helemaal nerreges ovâh!!” Toch werd dit jaar alweer de 26 editie van het Haagse popfestival gehouden. Parkpop is het grootste eendaagse, gratis toegankelijke popfestival van Europa. Bij mooi weer lopen de bezoekersaantallen vaak op tot 400.000. Dit jaar bleef de teller steken op 175.000 bezoekers, maar gezien de weersvoorspelling van het KNMI is dat toch een zeer hoge opkomst.

Qua programmering heeft Parkpop een vaste formule: een paar opkomende jonge bandjes, een paar publiekstrekkers en één of meerdere acts die hun commerciële hoogtepunt al een paar jaar achter zich hebben liggen. Dit jaar waren uit de eerste categorie onder andere Gem, The Kooks en Infadels geprogrammeerd, uit de tweede categorie onder andere Normaal, Di-Rect en Ilse DeLange en uit de derde categorie Garland Jeffreys.

Toen ik zondagmiddag het Zuiderpark betrad was de Nederlandse gitaarband Gem net begonnen aan hun optreden. De band had er duidelijk zin in en vooral zanger Maurits Westerik, gestoken in matrozenpak, was erg enthousiast. Er werden veel nummers gespeeld van het laatste album Escapades en uiteraard kwam ook de Randstad-hit Good To Know You voorbij. Het enthousiasme van de band sloeg niet helemaal over op het publiek, dat waarschijnlijk nog niet helemaal wakker was.

Na Gem betrad Babylon Circus het podium. Deze Franse ska-band maakt echt hele leuke muziek! Helaas was het geluid erg slecht, waardoor je als publiek de muziek zelfs af ten toe niet hoorde. Maar toch, wat een band is het zeg! Die gasten staan (even ruw geteld) met z’n negenen op het podium en maken er echt een groot feest van. Zij wisten Parkpop 2006, ondanks de regen, toch dat zomerse tintje mee te geven.

Op het Dommelsch Green Stage speelden ondertussen The Kooks. Hier bleek het grote voordeel van het slechte weer. Waar je anders om tientallen gezinnen met picknick lakens en heen moest slalommen, liep je nu in no time van de Yellow Stage naar de Green Stage. The Kooks speelden een goede show, opgebouwd uit nummers van hun debuutplaat Inside In / Inside Out. De meeste van deze nummers kwamen live nog een stuk overtuigender over dan op de CD. Ook de manier waarop de jonge bandleden op het podium staan is overtuigend. Het publiek reageerde enthousiast, vooral bij de wat bekendere nummers Naive en You Don’t Love Me. Een erg goed optreden van een band die best wel eens groot zou kunnen worden.

Vervolgens weer terug gegaan naar de Yellow Stage om Normaal te aanschouwen. De boeren rock-band ging 'oerend hard’ van start, maar de gelijknamige hit, liet op zich wachten tot het einde van de show. Al met al weer een leuk en gezellig optreden van deze band.

12

FOTOGRAFIE:

12
GEM foto Parkpop 2006 The Kooks foto Parkpop 2006 Babylon Circus foto Parkpop 2006 Normaal foto Parkpop 2006 Normaal foto Parkpop 2006  foto Parkpop 2006 Kaizers Orchestra foto Parkpop 2006 Kaizers Orchestra foto Parkpop 2006 Garland Jeffreys foto Parkpop 2006 Ilse DeLange foto Parkpop 2006 Ilse DeLange foto Parkpop 2006 Infadels foto Parkpop 2006
 
12
 
festival logo

WALDROCK 2006Liep het publiek van Wâldrock voorgaande jaren nog in dikke truien,...

festival logo

LORCA ROCK 2006 Geen festival te ver voor Festivalinfo, want zelfs op het Lorca Rock Festival...