VERSLAG: Dijkpop 2006

Festivalinfo was aanwezig op Dijkpop 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 27 foto's.

VERSLAG:

8 juli 2006


Het 23ste Dijkpop festival te Andijk wordt afgetrapt door de Nederlandse punkrock van Pun!ca. De lokale helden uit Wervershoof zijn de laatste tijd druk met het promoten van hun debuutplaat 'Heart to Burn', optredens met de Heideroosjes in LVC Leiden en Van Katoen in Paradiso Amsterdam.

Het Volendamse Blue Velvet, winnaars van The Battle of the Schoolbands 2006 van de Stichting Gitaar zijn de tweede band van de dag. De mannen van het Don Bosco College spelen een goede set (klein technisch probleem met gitaarversterker) met eigen nummers en een mooie coverversie van Hendrix' 'Foxy Lady'.

Lefties Soul Connection of Deep Funk Raw Soul compleet met een Hammond orgel, zet ondertussen in de bloedhete Dijkpoptent een dampende show neer. In augustus zal hun eerste album uitkomen en daarna zullen ze een aantal optredens volgen in Europa.

De Utrechtse brommernozems van GEM worden altijd in één adem genoemd met The Strokes en Oasis; ieder zijn mening. GEM is een rock ‘n’ rollbandje in zijn zuiverste vorm. Ze spelen een flink aantal nummers van hun goed ontvangen tweede plaat 'Escapades', maar ook hun Randstad-hit 'Good to know you' slaat goed aan bij het Dijkpoppubliek.

De band The Answer uit Belfast, Noord-Ierland, toerde de afgelopen twee jaar bijna continue door de UK, Schotland en thuisland Ierland. In de UK toerden ze als voorprogramma van Whitesnake. Na een aantal Ep’s is eindelijk hun debuutplaat 'Rise' uitgebracht op hetzelfde label als AC/DC en dat is te horen ook.

Tien jaar IOS; daar kom je wel achter tijdens het optreden. Veel van de nummers, zoals de Nederpopklassieker 'Voltooid Verleden Tijd' en hun laatste single 'Uit de Schaduw' komen het publiek bekend voor. IOS staat vrijdag 1 december, in verband het hun tienjarig jubileum, in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Net als vorig jaar is The Sheer weer van de partij. Tijd dus voor wat Britpop uit Haarlem. Ze geven een zeer professionele show met een goede balans van oud en nieuw werk.

Onder leiding van de (zwangere!) zangeres Lilian Vieira, zet het multiculturele gezelschap Zuco 103, met een flinke scheut Braziliaanse ritmes, een voor Dijkpop een ongewoon swingende show neer. Lilian heeft het prima naar haar zin in haar, door het publiek aangereikte, opblaasbadje. Helaas zonder water.

The Shavers treden voor de 345e keer op en staan voor de derde keer op het Dijkpop-podium. Dijkpop is het favoriete festival van Johannes. Het kon dus ook niet anders dat de 'Last Tour' van de band ook Andijk nog even aandoet, voordat ze er op 15 oktober er in de Waeredse tempel een punt achter zetten. De grote hoeveelheid fans maakt er nu in ieder geval weer een groot feest van.

Over de Australisch/Engelse Nirvana coverband Australian Nirvana, is maar één ding te zeggen: “Almost the real thing!” De band beheerst de nummers van Nirvana tot in de kleinste details en de zanger van de band lijkt als twee druppels water op de echte Nirvanavoorman Kurt Cobain.

Tot slot kan ik zeggen dat de organisatie weer een prima festival heeft neergezet, met persoonlijke topper The Answer. Tot 2007 dus weer!

FOTOGRAFIE:

123
Punica foto Dijkpop 2006 Punica foto Dijkpop 2006 Blue Velvet (NL) foto Dijkpop 2006 Blue Velvet (NL) foto Dijkpop 2006 Blue Velvet (NL) foto Dijkpop 2006 Lefties Soul Connection foto Dijkpop 2006 Lefties Soul Connection foto Dijkpop 2006 Lefties Soul Connection foto Dijkpop 2006 GEM foto Dijkpop 2006 GEM foto Dijkpop 2006 GEM foto Dijkpop 2006 The Answer foto Dijkpop 2006
 
123
 
festival logo

BOSPOP 2006Dit jaar valt de 26e editie van Bospop op 7, 8 en 9 juli. De programmering is...

festival logo

GRASPOP 2006 Voor de liefhebbers van de harde(re) muziekgenres schiet Nederland dit jaar...