VERSLAG: Bospop 2006

Festivalinfo was aanwezig op Bospop 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 69 foto's.

VERSLAG:

123

Dag 1, vrijdag 7 juli

Dit jaar valt de 26e editie van Bospop op 7, 8 en 9 juli. De programmering is grotendeels georiënteerd op pop en rock en kent veel grote namen, maar er is weer genoeg moois te ontdekken. Gelukkig trekt het weer na een druilerige vrijdag bij en zullen velen terugkijken op een geslaagde editie.

Fiction Plane verzorgt de aftrap van Bospop op deze druilerige vrijdag. De band brengt stadionbrede rock, die soms neigt naar het vroegere werk van U2. De zanger/gitarist van deze band is overigens Joe Sumner, de zoon van Sting.

Met hun hitsingle ' The Only One I Know (staat zestien jaar na dato nog fier overeind) laten The Charlatans de dagen van de Manchester rage bijna herleven. Het publiek is daar echter duidelijk niet voor gekomen. Verdeeld over het veld lijkt het publiek de komst van Sting af te wachten, waardoor het tevens lijkt alsof de bands voor hem dienen als voorprogramma.

Sting had beloofd er geen jazzy avond van te maken, maar een rockset. En dat kan het publiek dan krijgen ook . De opening wordt verzorgd door drummer Abe Laboriel Jr..Wat kan die vent meppen zeg! Tegen het decor van een oogverblindende lichtshow geeft Sting hem van katoen zoals in zijn beste dagen met The Police. Natuurlijk spelen ze de meezinger 'Roxanne' waarop het publiek flink uit z'n dak gaat. Gitaristen Lyle Workman (bekend van Beck) en vaste Sting-gitarist Dominic Miller krijgen uitgebreid de kans om de snaren te laten gieren. Tijdens 'Walking On The Moon' begint het langzaam te regenen, al lijkt dat nauwelijks iemand op te merken. Tijdloze nummers als 'Can't Stand Losing You' en 'Every Breath You Take' komen voorbij. Daarnaast brengt Sting wat solowerk ten gehore tijdens de nummers 'If I Ever Lose My Faith In You', 'Englishman In New York' en 'If You Love Somebody Set Them Free'. Een betere hoofdact in deze muziekcategorie had de organisatie van Bospop niet kunnen wensen.

123

FOTOGRAFIE:

123456
Alan Parsons foto Bospop 2006 Alan Parsons foto Bospop 2006 Alan Parsons foto Bospop 2006 Anouk foto Bospop 2006 Anouk foto Bospop 2006 Anouk foto Bospop 2006 Beth Hart foto Bospop 2006 Beth Hart foto Bospop 2006 Beth Hart foto Bospop 2006 Daize Shayne foto Bospop 2006 Daize Shayne foto Bospop 2006 Daize Shayne foto Bospop 2006
 
123456
 
festival logo

PARKHOF BUITENFESTIVAL 2006Elk jaar organiseert jongerencentrum Parkhof het Buitenfestival in het...

festival logo

DIJKPOP 2006 Het 23ste Dijkpop festival te Andijk wordt afgetrapt door de Nederlandse...