VERSLAG: Bospop 2006

Festivalinfo was aanwezig op Bospop 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 69 foto's.

VERSLAG:

123

Dag 3, zondag 9 juli

De derde en laatste dag is voor mij een dag om me te verslapen (wat tot mijn grote spijt dan ook gebeurt) Op het Bospopterrein zijn een kleine 10.000 mensen aanwezig. Bij The Tragically Hip is het matig druk. De prettig gestoorde Gordon Downie blijkt er zin in te hebben. De zanger, wiens stem wel wat lijkt op die van Michael Stipe, stuitert spastisch over het podium, grijpt een roadie in het kruis en gooit, alsof het niks kost, geheel onverwacht zijn microfoon in het publiek. Ter compensatie van de wat anoniem klinkende songs, zullen we maar zeggen.

Die spastische uitlatingen heeft Joe Jackson niet nodig. Sober maar effectief begeleid door bassist Graham Maby en drummer Dave Houghton krijgen we voornamelijk werk van zijn eerste drie klassieke platen te horen. Zoals 'On Your Radio', 'It's Differen't For Girls' en het onvermijdelijke 'Is She Really Going Out For Him'. Maar ook nieuwer werk, zoals 'Take It Like A Man' en 'Slow Song' van 'Night And Day', komt voorbij. Het laatste nummer wordt helaas hinderlijk overstemd door de snoeiharde bluesrock van Rob Tognoni die in de tent staat te knallen.

Roxy Music is uitgebreid tot een elf-koppig gezelschap, waarin vooral de piepjonge gitarist (ouder dan zestien, zeventien zal hij niet zijn) opvalt. De drie kernleden Bryan Ferry, Phil Manzanera en Andy Mackay zijn natuurlijk ook van de partij en het ziet eruit alsof ze er zin in hebben. De band heeft genoeg nieuw materiaal liggen, maar grijpt toch veel terug op het oudere en vooral bekendere werk, zoals 'Virginia Plane', 'Editions Of You', 'Avalon', 'Do The Strand', 'Love Is The Drug'. Na een denderende finale staan backstage drie bakken van geblindeerde auto's klaar, waarin de drie hoofdpersonen onder veel bekijks afzonderlijk van het veld worden gereden. Ferry uiteraard het laatst. Kapsones, we hadden het er al eerder over. Aangezien dit voor velen ene memorabel optreden was, gunnen we hen dit pleziertje wel. Het WK Voetbal trekt op de achtergrond echter meer mensen dan het vertrek van de heren.

En dan is alweer tijd voor de laatste band van deze 26e editie van Bospop, Simply Red. Nummers zoals het overbekende 'Sunrise' (waarmee ze hun comeback maakten in 2003), 'Holding back the years', 'The Right Thing' en 'Something got me started' maakten het tot een mooie show. Wat mij wel opvalt is dat tijdens een aantal nummers de gitarist iets anders lijkt te spelen, dan wat er is te horen. Dus of dit concert wel helemaal live is? Waarschijnlijk zullen we er nooit achter komen.

123

FOTOGRAFIE:

123456
Alan Parsons foto Bospop 2006 Alan Parsons foto Bospop 2006 Alan Parsons foto Bospop 2006 Anouk foto Bospop 2006 Anouk foto Bospop 2006 Anouk foto Bospop 2006 Beth Hart foto Bospop 2006 Beth Hart foto Bospop 2006 Beth Hart foto Bospop 2006 Daize Shayne foto Bospop 2006 Daize Shayne foto Bospop 2006 Daize Shayne foto Bospop 2006
 
123456
 
festival logo

PARKHOF BUITENFESTIVAL 2006Elk jaar organiseert jongerencentrum Parkhof het Buitenfestival in het...

festival logo

DIJKPOP 2006 Het 23ste Dijkpop festival te Andijk wordt afgetrapt door de Nederlandse...