VERSLAG: Crossover Crash 2002

Festivalinfo was aanwezig op Crossover Crash 2002 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG: Rob van der Zwaan   Jeroen Verdel  

123

Crossover verslag deel 1

Concubine (JV)
Bij Concubine valt gelijk de zeer uitgebreide drumkit op, waarvan vooral de digitale pads in het oog springen. Deze klinken de ene keer als een xylofoon, dan weer als een woodblock, waardoor de drummer duidelijk veel invloed heeft op het totaalgeluid. De zuivere zang, af en toe met vocale woede uitbarstingen afgewisseld, klinkt bij vlagen freaky a la System Of A Down. Ook komen er goed vloeiende stukken raps langs. Op de momenten dat de enige gitarist even wat melodieuzere stukken in plaats van powerchords speelt boet het geluid wel eens wat in aan kracht, maar echt vervelend is dit niet waardoor Concubine deze zondag op een positieve manier de crossover revue opent.

Carp (MG)
Carp is de tweede band van de dag en het publiek heeft er duidelijk nog niet veel zin in. De slechte afstelling van het geluid en de soms wat vreemd aandoende breaks en wendingen in de muziek van Carp helpen ook niet echt.

88 Circles Above (MG)
Met 88 circles above komen ook de enige twee vrouwen het podium op tijdens de Crossover Crash. Dat is echter niet het enige waarin deze Amsterdamse band zich onderscheidt. Hoewel 88CA net als alle bands op de crash stevige rock/metal speelt klinkt het bij 88CA toch net iets anders, iets meer richting pop. Zoals bij veel rock bands tegenwoordig (denk bijvoorbeeld aan de Deftones of Incubus) wisselt 88CA gevoelige, rustigere coupletten af met knallende refreinen. Dat zij zich aan de moderne conventies houden wil echter niet zeggen dat deze band een schaamteloze kloon is van eerdergenoemde bands. De nummers hebben toch een geheel eigen karakter en de vrouwelijke zang zorgt ook voor een beduidend onderscheid met de duidelijke voorbeelden. Voor een band die hier vandaag pas voor de tiende keer in haar loopbaan op het podium staat is dat toch een opmerkelijke prestatie.

123

FOTOGRAFIE: Pauline Bok  

12
 foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002 88 Circles Above foto Crossover Crash 2002 88 Circles Above foto Crossover Crash 2002 88 Circles Above foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002  foto Crossover Crash 2002
 
12
 
festival logo

DRUM RHYTHM 2002Dit jaar voor de 11de maal. Het festival dat je op de hoogte houdt van de...

festival logo

BEVRIJDINGSPOP 2002 FOTO'S Natuurlijk ontbreekt Festivalinfo niet op het Bevrijdingspop in Haarlem. De...