Cancelled

Uit: Amsterdam - Nederland    Genre(s): Metal - nu metal

Cancelled (CND) is een internationale band uit Amsterdam bouwend aan hun eigen plek in de metal scene. Door hun eigen vibe te behouden, die zowel de technische als de emotionele kanten van het genre behelst, heeft de band een eigen dynamisch geluid gecrëerd. Mede door de zeer goede relaties van de bandleden onderling wordt het geluid gedragen door gedrevenheid en inspiratie uit de idealen en wat ze elke dag beleven, maar natuurlijk bovenal door hun passie voor het maken van muziek.

In de pers wordt hun muziek vergeleken, zowel muzikaal als technisch, met bands als Ill Nino, Tool, Biohazard, System Of A down, Machine Head en meer. Ze hebben echter hun eigen stijl en trekken daarmee fans uit hun huizen en in de zalen. Een fan beschijft het CND-geluid als volgt: “Muziek die technisch imponeerd, maar toch emotioneel geladen blijft en constant krachtig is”.


Vanaf het begin heeft Cancelled door hard werken en vasthouden aan de eigen filosofie vele deuren open gekregen. Hun eerste optreden was in de Melkweg Max, voor een uitverkochte zaal in Amsterdam, als support act voor de band Kittie. De band viel op en in de smaak bij het publiek en, mede dankzij de hieruit voorgevloeide mond-op-mond reclame, ging het vuurtje steeds feller branden.

Binnen een korte periode kreeg de band naamsbekendheid in de Nederlandse underground scene en zelfs buiten de landsgrenzen. Een en ander werd gevolgd door de release van hun CD-single ‘Abstained’. De single kwam in een aantal charts. Dit opende wederom vele deuren die eerst gesloten leken. Kort na de release van de single werd de band uitgenodigd om te spelen op het Fields of Rock festival in Nederland. Dit festival is in Amerika bekend als de ‘Summer of Sanitarium Tour’ met Metallica als headliner. Ze kregen ook aandacht uit Duitsland, waar ze speelden op de festivals Rock am Ring en Rock im Park. Deze festivals behoren tot de grootste in Europa met jaarlijks meer dan 150.000 muziekliefhebbende bezoekers.

OUDE OPTREDENS VAN Cancelled

  • 14 apr
  • 18 apr `08
  • 25 mei `06
  • 25 mei
  • 13 mei `06
  • 27 apr `06
  • 07 apr `06
  • 25 mrt `06
  • 24 mrt `06
  • 21 jan
Beijk alle oude (30) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Cancelled

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Cancelled. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Cancelled

Beijk alle oude (30) oude optredens

Cancelled NIEUWS

CD-RECENSIES

Cancelled Sinus cover

Cancelled - Sinus

Cancelled kwam er al snel achter dat de bandnaam voor verwarring zorgde als deze op een flyer stond, en kwam daarom al snel met het alias ‘CND’. Het vijftal wordt door fans...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: