VERSLAG: Beukrock 2005

Festivalinfo was aanwezig op Beukrock 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 23 foto's.

VERSLAG:

123

Beukrock verslag deel 1

Beukrock: Metal voor 1 euro per uur

Voor de prijs hoefde je de tweede editie van Beukrock zeker niet te laten schieten. De kosten van een kaartje in de voorverkoop bedroeg een kleine 7,50 euro en daarmee kon je de hele dag naar 12 bands luisteren! Over het algemeen omvat de muziek verschillende bekende stijlen zoals metal, punk en ska met op ‘primetime’ de band Van Katoen. De andere bands zijn ook zeker niet onbekend voor de muziekliefhebber, zo kon je de band Cancelled al een keer vinden in de line-up van Rock Am Ring en genieten bands als the Bips, Infinite Dawn, Beans en Alien Nation zeker nationale bekendheid.

Allereerst wil ik even iets rechtzetten, de naam van Beukrock heeft niks te maken met het feit dat er veel gebeukt wordt, maar alles te meer met de locatie namelijk: het partycentrum de Beuk in Den Ham. Ik denk niet dat ik de enige ben die deze link legt dus bij dezen. Het eerste wat opviel bij binnenkomst is de vriendelijkheid van de organisatie, die het festival Beukrock mogelijk maken. Ze houden er in ieder geval de ‘Beuk in’. De medewerkers zijn zeer behulpzaam en zetten een sfeer neer waarin je, je al snel prettig voelt. De sfeer is er dus al laat de muziek maar komen!

De dag begint meteen lekker pittig met de hardcore band Circle Muscle. Deze hardcore band moet het niet echt hebben van hun eigen liedjes, maar laten doormiddel van covers van Sepultra en Biohazard toch zien over de technische bagage te beschikken. De zanger heeft duidelijk veelvuldig gekeken naar grote bands als Slipknot, voornamelijk op het gebied van het bewegen op het podium. Circle Muscle heeft het publiek in ieder geval flink wakker weten te schudden en in een razend tempo wordt het podium klaar gemaakt voor de volgende band.

De band Alexis, is zeker de moeite van het bekijken waard. De muziek en de bewegingen van de zangeres, Eline Makker doen erg denken aan die van de zangeres van Guano Apes. De nummers zitten goed in elkaar en het geheel ligt lekker in het gehoor. Jammer voor de band dat ze zo vroeg op het programma staan, want de zaal is tijdens dit optreden nog behoorlijk passief.

123

FOTOGRAFIE:

12
 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005 foto Beukrock 2005
 
12
 
festival logo

PINKPOP PERSCONFERENTIEDe jaarlijkse persconferentie van Pinkpop levert altijd veel op. Nieuws,...

festival logo

X-MASS METALFEST 2004 Metalliefhebbers opgelet! Want hier zijn prachtige foto's van het X-Mass...