VERSLAG: Distortion 2012

Festivalinfo was aanwezig op Distortion 2012 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 30 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

Distortion Fest

Eindhoven is weer een metal festival rijker. De dag na Speedfest 2012 staat er een programma gevuld met grote internationale namen. Dat er in een week tijd samen met Eindhoven Metal Meeting twee grote metal festivals zijn lijkt niet uit te maken, want beide zijn ver uitverkocht.

Een van de eerste bands die vandaag spelen is de Vlaams/Nederlandse formatie Spoil Engine. De grote zaal staat al vroeg in de middag vol maar op heel veel respons van het publiek kan dit vijftal vandaag niet rekenen.

Op het kleinste podium van drie podia organiseert de band Rompeprop een eigen mini festival getiteld 'Grindhoven'. Cliteater opent hier en aangezien dit gezelschap uit de buurt komt is het al snel druk vooraan.

Leng tch'e begint een kwartiertje na hun voorgangers op hetzelfde podium. De Belgen moeten het vandaag echter met minder publiek doen: vooraan is het erg rustig. De energieke frontman heeft gelukkig goed door wat publieks participatie is en weet met de band een leuke show er van te maken.

Een van de beste bands al-dan-niet de beste band van vandaag is The Devin Townsend Project. Voor aanvang van de show wordt de toon gezet met een half uur flauwe humor van cd met 'Ziltoid Radio'. De nerdrock van het Canadese meesterbrein Devin Townsend slaat goed aan bij het publiek en al snel gaan overal handen de lucht in om mee te doen met een fout dansje. Helaas heeft Devin slechts een uurtje te spelen waardoor enkel nieuw werk ten gehore wordt gebracht.

De Zweedse band Meshuggah gaat al wat jaren mee maar blijft gestaag populairder worden. De zaal staat voor het grootste podium afgeladen vol. De progressieve metal gaat er bij het publiek in als zoete koek en het geluid is perfect, zoals overigens de hele dag het geval is vandaag.

Fear Factory viert dit jaar het twintig jarig jubileum van debuutplaat Soul Of A New Machine en komt tevens de nieuwe langspeler The Industrialist presenteren. De band heeft veel fans maar echt overtuigen doet het Amerikaanse kwartet niet. Gelukkig beschikt de band over een aantal klassiekers die bij veel headbangers de nek los maken.

Afsluiter van Distortion 2012 is Opeth. Åkerfeldt en band staan regelmatig in ons land en kan vanavond een iets hardere set neer zetten dan eerder dit jaar op Bospop. Met een set van een dik uur met bekend werk als 'Ghost Of Perdition' en 'Deliverance' sluit Opeth een geslaagd festival af.

FOTOGRAFIE: Mark Kleijnen  

123
Leng Tch'e foto Distortion 2012 Miss May I foto Distortion 2012 Miss May I foto Distortion 2012 Miss May I foto Distortion 2012 Miss May I foto Distortion 2012 Rompeprop foto Distortion 2012 Rompeprop foto Distortion 2012 Devin Townsend Project foto Distortion 2012 Devin Townsend Project foto Distortion 2012 Devin Townsend Project foto Distortion 2012 Devin Townsend Project foto Distortion 2012 Devin Townsend Project foto Distortion 2012
 
123
 
festival logo

GA OP JE BEK FESTIVAL 2012In Utrecht is het Ga Op Je Bek Festival, waarin iedereen het falen niet...

festival logo

SPEEDFEST 2012 Speedfest nam weer voor een dag het Klokgebouw in Eindhoven over en...