VERSLAG: Rock Werchter 2014 - dag 2

Festivalinfo was aanwezig op Rock Werchter 2014 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 76 foto's.

Naar het Rock Werchter 2014 - dag 1 verslag
Naar het Rock Werchter 2014 - dag 3 verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

Een wel erg drukke dag op de weide

Het lijkt alsof de organisatie voor vandaag extra kaarten heeft verkocht. Het is buitengewoon druk op het terrein. Dit is hopelijk geen voorbode voor de rest van het weekend.

Het is al bloedheet in de tent waar George Ezra zijn opwachting maakt. De tent is tot de nok gevuld en ook buiten is het vol. Opmerkelijk, want de eerste optredens van de dag zijn meestal niet meteen de drukste. Ezra oogt als een jongetje en klinkt als een kerel. Hij weet zowel solo als met zijn band de tent moeiteloos in te pakken. Prima voor de eerste pintjes in het gras.

Sam Smith laat The Barn op zijn beurt uitpuilen. Jonge meiden komen massaal op zijn zwoele blanke soul af. Het is mierzoet, maar helemaal niet slecht. Natuurlijk staat iedereen op zijn vertolking van 'Latch', dat hij voor Disclosure inzong te wachten. Dat volgt in een gestripte versie. Het zorgt ervoor dat de oververhitte tent niet niet ontploft. Mensen komen naar adem happend naar buiten gestrompeld.

In de verderop gelegen KluBC tent maakt Trixie Whitley een veel stoerdere indruk. De Amerikaans-Belgische heeft alles in huis. Het ontbreekt nog een beetje aan echt pakkende liedjes, maar je hoort haar talent overal bovenuit. Veel blues invloeden en een dijk van een stem.

De Oostenrijkse formatie rondom dj Marcus Fureder heet Parov Stelar Band. Een semi live act van swingmuziek en house. Denk Bakermat, maar dan anders. Het staat in ieder geval garant voor een uitbundig feestje in The Barn. Het gaat maar door en er blijft gedanst worden. Gelukkig valt niemand op dat elk nummer precies dezelfde opbouw en dynamiek heeft. Wat maakt het uit? Het is een feestformule.

Wie echt indruk maken? De Arctic Monkeys. De grote broer van Miles Kane bewijst dat de aapjes tot de grote rockbands op aarde behoren. Alex Turner is cool, zoals het een Engelse ster betaamt, maar brengt wel alle harten op hol. Een sterke set zonder missers, afgesloten met een perfecte versie van 'R U Mine'. Dit is een echte headliner aan het worden.

Eels doet precies het tegenovergestelde. Een zeer ingehouden set, gebracht met een orkestje. Erg gewaagd op dit tijdstip in een festivaltent. Het kost moeite om alles te horen, zo stilletjes speelt de band. Frontman E zegt het er maar even bij: "We gaan iets doen dat helemaal niet bij de omstandigheden past, maar we zijn altijd in voor een uitdaging"

Minder lomp dan Skrillex is Major Lazer, alhoewel, even lomp, maar met een veel leukere show dan tenminste. Niets dat je nog niet gezien hebt. Billen, borsten, ballen en een cello. Een cello? Geen idee waarom, gewoon lekker lomp door met hits en pretentieloze reggaeton. Weer een uitbundige afsluiter van dubieus muzikaal kaliber.

FOTOGRAFIE: Paul Barendregt  

1234567
Crystal Fighters foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Crystal Fighters foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Crystal Fighters foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Crystal Fighters foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Eels foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Eels foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Eels foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Eels foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Eels foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Ellie Goulding foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Ellie Goulding foto Rock Werchter 2014 - dag 2 Ellie Goulding foto Rock Werchter 2014 - dag 2
 
1234567
 
festival logo

ROCK WERCHTER 2014 - DAG 3Rock Werchter is 40! Het beste festival van de lage landen, wederom groter...

Rock Werchter 2014

ROCK WERCHTER 2014 - DAG 1 Rock Werchter is 40! Het beste festival van de lage landen, wederom groter...