VERSLAG: Rock Werchter 2014 - dag 3

Naar het Rock Werchter 2014 - dag 2 verslag
Naar het Rock Werchter 2014 - dag 4 verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

Er is ook nog muziek vandaag

Het Werchterpubliek bestaat altijd voor een groot deel uit Hollanders. Vandaag zijn die nog gemakkelijker te herkennen. Wie geen oranje draagt ziet eruit als een rode duivel. Gebroederlijk, dat wel. Veel mensen dragen beide kleuren door elkaar. De organisatie heeft op meerdere plekken grote schermen staan en ook de KluBC tent zal als schermlocatie dienst doen.

Kodaline ervaart meteen hoe het is om voor mensen te spelen die met hun hoofd ergens anders zijn. Geen interactie, geen reactie. Achtergrondmuziek bij het indrinken helaas.

Inmiddels is het gaan regenen en mag Haim het ook proberen. De zussen hebben zelf in ieder geval veel lol. Geen gedenkwaardige show, maar ook zeker geen tijdverspilling. Wie de sames van Warpaint gemist heeft kan hier de light versie aanschouwen.

De softe stoere rockers van Biffy Clyro hebben een flinke portie inzet meegenomen Te pas en te onpas vergeleken met de Foo Fighters neigen de Schotten vaak vooral richting het foute van 30 Seconds To Mars. De band kondigt zich aan met felle krijsen, maar zet haar eerste nummer akoestisch in. Rare vogels.

Triggerfinger trekt zich niets van het voetbal aan. Het veld is oranje en Ruben draagt een bloemenpak in alle kleuren van de regenboog. Dit in schel contrast met het spierwitte pak van Monsieur Paul. Als geintje liet het trio twee dames tussen de nummers door de stand verkondigen. 1-0 voor Argentinië.. Dat maakte de Hollanders op het veld weinig uit en de band ook blijkbaar. Met volle overtuiging stortten ze zich in hun set. Mario Goossens met zijn tong tussen de hi hat. Puik rockwerk.

Aan The Black Keys de ondankbare taak om troost te bieden aan de verslagen Belgen. Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt richten ze zich gewoon op hun muziek. Aangesterkt door een bassist en een gitarist/toetsenist overtuigen ze muzikaal. Ze verdienen een enthousiastere menigte, maar ja, de omstandigheden zijn niet ideaal.

Tijdens Pearl Jam zijn het juist de Hollanders die zich massaal naar de schermen begeven hebben. Desondanks is het veld redelijk gevuld met Belgen die zich alweer een beetje over het verlies proberen heen te zetten. Vedder en de zijnen zetten een bijzonder sterke drie uur durende show in. Dat is best lang. Pearl Jam weet echter van begin tot einde te boeien. Zelfs wanneer Eddie Vedder hele brieven in het Nederlands begint voor te lezen. Een bijzondere rol is weggelegd voor de heren van Midlake, die twee keer mogen meedoen. Deze band is nog altijd zeer sterk en geeft alle sceptici het nakijken.

Vanavond blijft ook de foute danceact achterwegen. Zo kunnen we op tijd aan de gegrilde kippetjes.

FOTOGRAFIE: Paul Barendregt  

1234
Agnes Obel foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Agnes Obel foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Agnes Obel foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Altrego foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Altrego foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Altrego foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Altrego foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 Biffy Clyro foto Rock Werchter 2014 - dag 3 The Black Keys foto Rock Werchter 2014 - dag 3
 
1234
 
festival logo

ROCK WERCHTER 2014 - DAG 4Rock Werchter is 40! Het beste festival van de lage landen, wederom groter...

Rock Werchter 2014

ROCK WERCHTER 2014 - DAG 2 Rock Werchter is 40! Het beste festival van de lage landen, wederom groter...