ARTIEST: Midlake

Uit: Texas - Amerika    Genre(s): Pop - alternative/indie Rock - rock

De band Midlake werd opgericht in een klein dorpje genaamd Denton, Texas. Het vijftal, onder leiding van zanger Tim Smith, werd na enige tijd opgemerkt door het hoofd van ‘Bella Union Records’, welke de heren een contract aanbood. Dit stelde hen in staat om in 2004 het album ‘Bamnan and Slivercork’ uit te brengen. Een daaropvolgende tour bracht hen op vele verschillende plaatsen binnen de VS, maar ook elders te wereld.
Een belangrijkste steun in de rug kwam van de Skateboard legende en Hollywood acteur Jason Lee, bekend van onder meer ‘Almost Famous’ en ‘Enemy of the State’. Hij nam de band op sleeptouw en hielp hen met het regisseren van video’s. Zijn reactie op het tweede album van de band, ‘Trails of Van Occupanther’ was dan ook bijzonder lovend: “Midlake should be forver hailed for their unique and genuine approach to music”.
Op het album ‘Trails of Van Occupanther’ grijpt de band naar eigen zeggen terug op de jaren zeventig. Een album waarop de keyboards plaats hebben moeten maken voor meer gitaren en zang. Een ander belangrijk thema op het album is de wens een landelijk en eerlijk leven te verkiezen boven het moderne en hectische leven.
Een persoonlijk hoogtepunt voor de band kwam met de bekendmaking dat zij het voorprogramma gingen verzorgen voor ‘The Flaming Lips’ tijdens hun Europese tour in 2006.

OUDE OPTREDENS VAN Midlake

Beijk alle oude (36) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Midlake

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Midlake. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Midlake

Beijk alle oude (36) oude optredens

FOTO'S VAN Midlake

Foto Midlake te Best Kept Secret 2014 - dag 1 Foto Midlake te Best Kept Secret 2014 - dag 1 Foto Midlake te Best Kept Secret 2014 - dag 1 Foto Midlake te Best Kept Secret 2014 - dag 1 Foto Midlake te Best Kept Secret 2014 - dag 1 Foto Midlake te Best Kept Secret 2014 - dag 1
 
Bekijk alle 15 foto's van Midlake

Midlake NIEUWS

Al het Midlake nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: