VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2015 - Vrijdag verslag
Naar het Down The Rabbit Hole 2015 - Zondag verslag

VERSLAG: Gracia Visscher  

12

''Oh, dat klinkt heel tof!''

De programmering en line-up van het festival Down The Rabbit Hole is tot nu toe perfect. Vrijdag begon goed met Damien Rice en het inwijdingsfeest Wilde Haren. De zaterdag is een dag vol erg vette shows, hele goede artiesten en perfect weer. Welkom in de wereld van Down The Rabbit Hole.

De eerste act in de grootste tent van het festival Hotot is het Deens/Canadese R&B-duo Rhye, wat met een zeskoppige band en strijkers voor de juiste stemming zorgt voor het begin van de zaterdag. De muziek is instrumentaal al erg fijn maar die stem maakt Rhye af. Het vloeit, het wiegt, het is soulvol. Iets minder zijn de lange jamsessies op het podium waar het publiek een beetje bij staat te kletsen om de vrijdag te bespreken. Toch een fraai optreden van Rhye.

De Teddy Widder tent staat al goed vol wanneer Glass Animals het podium betreedt. Het dromerige indie-triphop van het viertal uit Oxford wordt dan ook met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Terwijl de zon schijnt en mensen ook op het veld buiten de tent genieten van de muziek is het duidelijk; Glass Animals hebben het perfecte weer en het perfecte festival voor hun sound te pakken.

Zijn muziek vind je leuk of niet, zijn verschijning en aanwezigheid op het podium laten je zo een uur geboeid blijven kijken. The Gaslamp Killer, producer en dj, staat vandaag niet alleen op het podium maar heeft gezorgd voor een optreden met volledig ensemble met leden van het Londense collectief The Heliocentrics en gitarist Amir Yaghmai. Onder de noemer van The Gaslamp Killer Experience staat de producer als een gekke professor in zijn lab van instrumenten en muzikanten en laat hij het ensemble bekende nummers als Nissim produceren. Heel vet om naar te kijken en heel fijn om op te dansen!

De meningen zijn verdeeld over de muziek van de volgende act, FKA Twigs. De een vindt het allemaal een beetje op elkaar lijken, de ander is er gek op. Beide kampen stonden in de Teddy Widder, beide stonden te dansen en in awe te kijken naar de danseres turned zangeres. Want wat is het een prachtige show en wat is FKA Twigs een verschijning. Met de hypnotiserende lichteffecten is de zangeres meer een mysterieus en enorm lenig silhouet wat de show een heel tof aspect geeft. Misschien nog leuker om te zien zijn de jonge meisjes die buiten de tent staan en de dansstijl van FKA Twigs proberen te kopiëren. Ongeveer met succes.

12

FOTOGRAFIE: Thomas Geurts  

Glass Animals foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag FKA twigs foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag Ganz foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag Glass Animals foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag The Cat Empire foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag Ganz foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag Rhye foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag Alabama Shakes foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag Iggy Pop foto Down The Rabbit Hole 2015 - Zaterdag
 
 
festival logo

DOWN THE RABBIT HOLE 2015 - ZONDAGDe laatste dag van Down The Rabbit Hole is een dag van strand, water en al...

DTRH fest

DOWN THE RABBIT HOLE 2015 - VRIJDAG We gaan de wereld in van het psychedelische festival Down The Rabbit Hole....