VERSLAG: Dour Festival 2015 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Dour Festival 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 56 foto's.

Naar het Dour Festival 2015 - Vrijdag verslag
Naar het Dour Festival 2015 - Zondag verslag
Bekijk de Dour Festival 2015 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Dour - zaterdag

Wanneer je gewend bent aan festivals die hooguit drie dagen duren, is die vierde dag toch even wennen. Na een lange nacht met dj's als Adam Beyer en Pendulum is het rustig opstarten.

Reggea formatie Resonators merkt het gevolg. De band staat als tweede band op het hoofdpodium voor slechts een paar honderd man te spelen.

Dat is bij Deez Nuts wel anders. Deze Australiërs treffen een goed gevulde tent aan en krijgen veel respons van het publiek. De zang is moeilijk te horen maar de groovende hardcore gaat er in als zoete koek.

BRNS pakt het met hun electronische popliedjes wat rustiger aan, en speelt een thuiswedstrijd in de tent genaamd 'La Petite Maison Dans La Prarie'. Op het vroegere uur raakt de tent nog niet vol, maar de jonge band is goed onderweg.

Een van de bekendste en mogelijk beste bands aan het deathcore front (kom er maar in fans van het eerste uur) is Suicide Silence uit L.A. De line-up van de Cannibal Stage is vandaag zo goed dat iedere band voor een volle tent staat. De Amerikanen krijgen het publiek ook nog eens goed mee en moeten tussendoor een vechtpartij vooraan sussen, maar Suicide Solence begrijpt het: "metalheads just like to bang their heads, mush, raise their metal horns and drink beer!"

Hardcore band Terror is op tour door Europa zonder hun zanger. Die rol is overgenomen door de bassist wie op zijn beurt is vervangen door de gitarist. Snapt u het nog? Maakt niet uit; de honneurs op zang worden prima waargenomen, Terror zet de Cannibal Stage op zijn kop!

De Vlaamse band Goose staat voor het eerst sinds acht jaar weer op het podium in Dour, en nog wel 's avonds op het hoofdpodium. De weide voor het podium staat vol, maar de band lijkt voorbij de voorste rijden dansende mensen weinig grip te krijgen op het publiek.

Hoofdact op de Cannibal Stage is Hatebreed. Deze Amerikaanse routiniers werken in 60 minuten door hun standaard show in zoals ze dat overal doen. Het mooie van Hatebreed is echter dat ze iedere keer weer met dezelfde passie en dezelfde attitude het podium betreden. Een dankbare band voor een dankbaar publiek weet de Cannibal Stage perfect af te sluiten.

Ms. Lauryn Hill is een van de grootste namen van Dour. Als die naam je even niets zegt: Fugees. Of ze komt is altijd maar afwachten, enkele dagen eerder kwam ze in Frankrijk niet opdagen bij haar concert. Op Dour is er er gelukkig gewoon. Hoewel ieder een eigen oordeel velt over het optreden. De grote band om haar heen weet in ieder geval muzikaal een sterk optreden neer te zetten. De show werkt in tempo geleidelijk toe naar haar hit 'Doo Wop' en brengt wat klassiers van haar Fugees verleden. Beste show van Dour? Dat niet. Bijzonder? Dat wel, want hoe vaak krijg je nou de kans om deze dame op het podium te zien?

FOTOGRAFIE: Jurriaan Hodzelmans  

12345
 foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag foto Dour Festival 2015 - Zaterdag
 
12345
 
festival logo

DOUR FESTIVAL 2015 - ZONDAGDe afsluitende dag van Dour 2015 heeft onder andere Snoop Dogg aangetrokken,...

Dour Festival

DOUR FESTIVAL 2015 - VRIJDAG Dag twee begint iets rustiger na het nachtprogramma van donderdag, wederom is...